Az 5. helyen álló Szparit fogadjuk

Ellenfél-lesen: A Nyíregyháza Spartacus FC elleni találkozó vasárnap 17:00 órakor kezdődik a PMFC Stadionban.

Október 31-én, vasárnap 17:00 órakor a Nyíregyháza Spartacus FC ellen lépünk pályára itthon a Merkantil Bank Liga 14. fordulójában. A korábbi egymás közti bajnoki párharcokból 15 élvonalbeli, míg 6 másodosztályú találkozót számolhattunk. Legutóbb tavaly decemberben fogadtuk a nyírségi együttest, amely a 7. helyen zárta a Merkantil Bank Liga 2020/21-es szezonját. Hétvégi vendégeink még Szergej Pacaj vezetőedző irányításával vágtak neki az új idénynek, a nyitányon hazai pályán győzték le 3-2-re a Dorogi FC-t, majd Tiszakécskén nyertek 4-1-re.

Nyíregyházán a tavalyi kerethez számos új játékos csatlakozott: Kilyén Szabolcs (Vasas FC), Andrei Banyoi (AFC Farul Constanta), Csörgő Raul (Füzesgyarmati SK), Hleba Tamás (Szentlőrinc), Kulcsár Hunor (Termálfürdő FC Tiszaújvárosból kölcsönből vissza), Magyar Gábor (Sényő-Carnifex FC-től kölcsönből vissza), Menczeles Iván (ESMTK), Nemes Milán (Eger SE), Novák Csanád (Szolnoki MÁV FC), Pócsik Botond (FTC), Sigér Ákos (DEAC) és Vass Patrik (ZTE).

Augusztus közepén a Szombathelyi Haladás látogatott Nyíregyházára, ám a felek nem bírtak egymással, 0-0-s döntetlennel zárult a harmadik találkozó. A negyedik fordulóban Kaposváron lépett pályára a Nyíregyháza, ahol a Szentlőrinc ideiglenes otthonában 2-2-t játszott. Mindezek után a Budaörsöt hazai pályán 3-1-re, az FC Ajkát 2-0-ra győzték le, Soroksáron pedig 3-2-es sikert arattak. A DVTK vendégeként 4-2-re alul maradtak, az Aqvital FC Csákvár ellen 1-1-et játszottak, míg a Vasas FC vendégeként 2-0-s vereséget szenvedtek.

A 11. fordulóban előbb pályaválasztóként végeztek 0-0-ra a BFC Siófok ellen, majd az újonc Kekceméttel is 0-0-lal zártak. A csapatnál ezt követően edzőváltás történt, a korábbi tréner helyét Feczkó Tamás vette át, aki a Balmazújváros, az MTK és a DVTK gárdáját vezette az élvonalban. Az új vezetőedző munkáját asszisztensedzőként Balogh Zoltán és Márton István segíti. Bemutatkozásuk jól sikerült, az ideiglenes otthonukként szolgáló balmazújvárosi stadionban 2-0-ra legyőzték a Szolnoki MÁV FC-t.

A Nyíregyháza Spartacus FC az elmúlt 13 forduló során csupán 2-szer szenvedett vereséget, akkor is a legutóbbi szezonban még az élvonalban szereplő DVTK, illetve az NB I-es tagságra legnagyobb eséllyel pályázó Vasas FC ellen. 5 döntetlenjük mellett 6-szor győzelemmel hagyták el a pályát, miközben holtversenyben a második legtöbb gólt szerezték, szám szerint 22-őt, míg ezzel szemben 15-öt kaptak. Pontjainak száma 23, így jelenleg a másodosztály tabellájának 5. helyét foglalják el a vasárnap 17:00 órakor a Stadion utcába látogató nyírségiek.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram