Magabiztosan győztük le az éllovast!

NB II-es labdarúgócsapatunk remekül játszva 3-0-s sikert aratott a bajnokaspiráns DVTK felett.

Közel egy hónap után játszott ismét hazai pályán NB II-es labdarúgócsapatunk, a Merkantil Bank Liga 25. fordulójában a listavezető helyen álló, egyben a bajnoki címre legesélyesebb DVTK-t fogadtuk. A miskolciak elleni találkozón vezetőedzőnk sárga lapos eltiltás miatt nem számíthatott Zsemlye és Preklet játékára. Kónya és Tihanyi visszatérését változatlanul sérülés hátráltatja, míg Adamcsek fogműtéten esett át, emiatt ő is a pályán kívülről követte a vasárnapi meccset.

A hangulatra az előzetes várakozások alapján nem lehetett panasz, a két szurkolótábor már a kezdősípszótól lelkesen buzdította a kedvenceket. Eközben a gyepen is nagy küzdelem zajlott, az első negyedórában mezőnyfölényben játszottunk, támadásainkat azonban semlegesítette a vendégek rutinos hátvédsora. A 8. percben egy kétes eset során Bírót rúgta meg egy fehér mezes a tizenhatoson belül, Csonka játékvezető azonban nem ítélt büntetőt.

Lendületben maradtunk, s egész pályás letámadásunk láthatóan nem tetszett a vizitálóknak. A 23. percben nem sokon múlott, hogy megszerezzük a vezetést. Geiger jobb oldali beadása megpattant egy lábon, így átszállt mindenki feje fölött középen, és éppen jó lett a hosszún Bírónak, aki azonban közelről a kapu fölé fejelt. A borsodiak első kaput eltaláló lövését Lucas jegyezte a 33. percben, Helesfaynak azonban nem okozott gondot a labda begyűjtése.

A félidő végéhez közeledve továbbra is nyomás alatt tartottuk vendégeink kapuját, több helyzetünk is adódott, míg a 39. percben végre utat találtunk a hálójukba. Geiger jobbról élesen lőtte a kapu elé a labdát, a hosszún Hegedűs érkezett, aki becsúszva a kapuba lőtt, 1-0. A 44. minutumban Nikitscher tüzelt 17-ről, kissé balról leadott próbálkozása nem sokkal ment el a felsőléc felett. Majd Hegedűs használta ki Szatmári hibáját, Póser azonban kapujából kifutva tisztázni tudott gólszerzőnk elől.

A szünetben a vendégek három helyen is cseréltek, Kondás Elemér pályára küldte a télen külföldről érkező Kellert, illetve a korábbi élvonalbeli és válogatott rutinnal rendelkező Eppelt és Könyvest. Ezzel szemben csapatunk változatlan összeállításban folytatta az éllovas elleni találkozóját. Az 57. percben Eppel csúsztatását Helesfay nagyot nyújtózva tolta ki, megőrizve előnyünket. Ebből gyors ellentámadást vezethettünk, Geiger beadását Bárdos tisztázta szögletre a gólvonal elől.

A sarokrúgást Hegedűs tekerte be, a labdát Katona fejelte veszélyesen kapura, de Póser bravúrosan hárítani tudott. A 66. percben sikerült megdupláznunk góljaink számát a DVTK-val szemben. A hazai bedobás a kapu előtt tömörülők mögött Bíró elé került, aki 12 méterről Póser lábai között a kapuba lőtte a labdát, 2-0. Támadónk a 72. percben duplázni tudott, a vendég térfélen remek labdát kapott, lerázta védőjét, majd higgadtan a jobb alsóba rúgta a ziccert, 3-0.

Az utolsó tíz percbe lépve előbb Szatmári lapos átlövését fogta meg Helesfay, míg a másik kapu előtt Geiger csúsztatott az oldalháló mellé Károly szögletét követően. A 90. percben Vas László vezetőedzőnk újoncot avatott, a 16 esztendős saját nevelésű Bachesz személyében, aki először lépett pályára az NB II-ben! Labdarúgócsapatunk magabiztos, 3-0-s sikerével ráadásul véget vetett a DVTK 13 meccses veretlenségi sorozatának. Folytatás március 6-án Csákváron, míg legközelebb hazai pályán, március 9-én a Vasas FC-t fogadjuk!

Merkantil Bank Liga, 25. forduló
Pécs, PMFC Stadion. 700 néző. Vezette: Csonka (Huszár, Máyer)
PMFC – DVTK 3-0 (1-0)
Gsz.: Hegedűs (39.), Bíró (66., 72.)

PMFC: Helesfay – Sági, Króner, Rácz, Dávid, Katona – Nikitscher, Futó, Geiger (Bachesz, 90.), Hegedűs (Károly, 68.) – Bíró (Hursán, 85.). Vezetőedző: Vas László.

DVTK: Póser – Polgár (Eppel, 46.), Szatmári, Belényesi – Eperjesi, Zsolnai (Molnár, 66.), Lucas, Oláh (Bertus, 76.), Bárdos – Kocsis (Keller, 46.), Horváth (Könyves, 46.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram