Ponttal távoztunk Siófokról

NB II-es labdarúgócsapatunk a bajnokság 28. fordulójában 0-0-s döntetlent játszott a BFC Siófok otthonában.

A Merkantil Bank Liga 28. fordulójában a masszív és szervezett, főként hazai pályán eredményes játékának köszönhetően a 6. helyen álló BFC Siófok vendégeként lépett pályára NB II-es labdarúgócsapatunk, amely a 8. pozícióból várhattak a Balaton-partiak elleni összecsapást. Keretünkből Tihanyi és Kónya ezúttal is sérülés, míg Katona egy meccses eltiltása miatt hiányzott. A vasárnap délutáni találkozó 4. percében Hutvágnernek kellett kiöklöznie egy kapu elé beívelt labdát az érkező piros mezesek elől. Ezt követően a siófokiak előtt adódott nagy lehetőség.

A 11. percben előbb Balogh találta el éles szögből a jobb kapufa tövét, majd Medgyesi lövését tolta ki Helesfay. Alig egy minutummal később Geigert játszották meg a tizenegyes pontnál, de a hazai védők szögletre tudták menteni támadónk estében leadott lövését. A 17. percben távoli szabadrúgást végezhettünk, amit 35-ről Adamcsek tűzött rá, az ötösön belül megpattanó labda be is csapta Hutvágnert, aki kiejtette kezéből a játékszert, de másodjára már megszerezte Rácz elől. A 25. percben aztán Grabant távoli kísérlete szállt el a keresztléc felett.

A párharc nem csak a pályán zajlott, hanem a lelátón is, hiszen a két szurkolótábornak köszönhetően remek hangulatban zajlott a mérkőzés. Csapatunkat közel százan kísérték el Siófokra, akiknek ezúton is köszönjük a drukkolást. A 36. percben Adamcsek szöglete szállt át a jobb oldalra, ahol Nikitschert hagyták üresen, középpályásunk pedig élesen kapura is lőtte jobbal a labdát, de a fehér mezes védők együttes erővel blokkolni tudtak. A félidő hajrájában többször eljutottunk vendéglátóink kapujáig, gólt azonban nem sikerült szerezni, így 0-0-s döntetlennel zárult a játékrész.

A 49. percben Hegedűs buktatásáért jöhettünk szabadrúgással, ami mögé maga a sértett állt, aki a beadás helyett inkább Ságinak készítette le a labdát. Védőnk távoli lökete veszélyesen csapódott a bal alsó irányába, Hutvágner azonban hárítani tudott. Küzdelmesen folytatódott tovább a meccs, mígnem a 60. minutumban Balogh 23-ról leadott lövését fogta meg a középen álló Helesfay. A 62. percben Elek fordult kapura a tizenegyesnél, ám kapusunk óriási bravúrral mentett. Alig ezután ismét a hazaiak támadtak, Kiss emelte át a kifutó Helesfayt, de lökete a keresztlécen csattant.

A 70. percben nagy sansza adódott a siófokiaknak, akik Kiss buktatása miatt büntetőhöz jutottak. Elek félmagasan, középre tartó tizenegyesét azonban Helesfay lábbal bravúrosan kivédte, életben tartva ezzel a reményeket. A 79. percben Nikitschert látta szabálytalannak a játékvezető, aki ezért a tizenhatosunk vonaláról ítélt szabadrúgást a hazaiak javára, de a lövés elszállt a kapu felett. Az utolsó percekben felívelésekből kerültünk a hazaiak portájának előterébe, ám végül gólnélküli döntetlennel zárult siófoki vendégjátékunk. Folytatás március 21-én a KTE elleni hazai bajnokin.

Merkantil Bank Liga, 28. forduló
Siófok, Városi Stadion, 400 néző. Vezette: Kovács (Aradi, Vörös)
BFC Siófok – PMFC 0-0 (0-0)

BFC Siófok: Hutvágner – Polényi, Jagodics, Varjas, Varga – Szakály (Eördögh, 68.), Medgyesi (Kiss, 57.) – Balogh, Horváth (Nikházi, 68.), Benczenleitner – Elek. Vezetőedző: Domján Attila.

PMFC: Helesfay – Króner, Dávid, Rácz, Sági – Grabant (Marques, 46.), Nikitscher, Futó, Hegedűs (Károly, 70.) – Geiger (Hursán, 46.), Adamcsek (Bíró, 46.). Vezetőedző: Vas László.

Fénykép: nso.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram