Vereséget szenvedtünk Óbudán

NB II-es labdarúgócsapatunk vasárnap a III. KER. TVE otthonába lépett pályára a Merkantil Bank Liga 35. fordulójában. A sereghajtó, ugyanakkor a bennmaradásért küzdő óbudaiak ellen több játékosunk hiányzott: Preklet és Króner sérülés miatt ismét nem állt a szakmai stáb rendelkezésére, Helesfay ujjtörés szenvedett és ezért maradt ki a keretből. Futó és Geiger játéka pedig előzetesen kérdéses volt, előbbi ugyanis a héten nem tudott a teljes értékű edzésmunkát végezni a társakkal, míg utóbbi a közelmúltban kézműtéten esett át. A lelátóról figyelte a mérkőzést vezetőedzőnk, aki egy meccsre szóló eltiltása miatt nem ülhetett le csapatunk kispadjára.

A PMFC színeiben először kezdett a másodosztályú bajnokságban a 16 éves Bachesz. Rögtön pécsi lehetőséggel indult az összecsapás. A 2. percben Bíró a 16-oson belül elcsente a labdát egy hazai védőtől, ám utána éles szögből már csak a bal oldalhálót tudta eltalálni. A 8. percben a kerületiek előtt adódott komoly gólhelyzet, középen Birtalant ugratták ki, ám lapos lövését blokkolta a tizenhatosig kiérkező Bukrán. A 10. percben ismét Birtalan előtt adódott lehetőség, labdaszerzését követően 17-ről a bal felső felett szállt el tekerése. A 16. percben Köböl 9 méterről, enyhén balról lőhetett, ám a remek formában védő Bukrán ezúttal is útját állta a ziccernek.

Nem sokkal utána Hegedűs tűnt el igencsak gyanús körülmények között a tizenhatoson belül. Az esetet közelről figyelő Kovács játékvezető elsőre büntetőt ítélt, ám a kinézve a partjelzőre megmásította döntését, lest mutatott, így kifelé jöhettek a hazaiak. A mérkőzés alakulása szempontjából befolyásoló döntés született. A 22. percben Grabant a tizenhatos bal sarkának közeléből ívelte kapura a labdát, amit azonban Balázs lehúzott. Ezt követően kiegyenlítettebbé vált a mezőnyjáték, a 35. percben Hegedűs tüzelt a tizenhatoson belül, de egy fővárosi védőben elakadt a labda. A 37. percben megszerezte a vezetést az osztály megtartásáért harcoló III. Kerület.

Horváth beadását követően Birtalan fejese előre a kapufáról pattant ki, szerencsés körülmények között közelről tudott ismételni a hazai támadó, Bukrán vetődve bele is ütött, ám a partjelző a gólvonal mögött látta a labdát, 1-0. Gólhátrányunk ledolgozása érdekében a 40. percben Marques csapott le egy kipattanóra a 16-os bal szélénél, átvétel nélkül jobbal a bal felső irányába tekert kissé lágyan, de az érkező Bíró berobbanva már tudott belecsúsztatni és Balázs végül lehúzta a játékszert. A szünetig nem változott az eredmény. A második játékrész előtt hármat cseréltünk: Marques, Grabant és Bachesz helyett Dávid, Kónya és Adamcsek folytatta.

Az 50. percben Adamcsek kapott labdát a tizenhatos előtt, kissé jobbról a hosszú alsót célozta meg, labdája alig valamivel ment el a kapufa töve mellett. Egalizálást is érhetett volna a lövés, helyette azonban maradt a hazaiak előnye. Az 54. minutumban támadónk fordult volna kapura a tizenegyes magasságában, de egy védő mellett a földre került, hiába tette fel minden társ a kezét, a játékvezető nem látta, hogy a buktatás 11-est ért volna. Helyette az 57. percben egy megítélt szabadrúgásból növelte előnyét Pintér Attila legénysége, Köbül 22-ről leadott lövése irányt változtatott a sorfalon, becsapva ezzel Bukránt, s így a játékszer a jobb alsóban kötött ki, 2-0.

A 66. percben pályára lépett Geiger, akit a közelmúltban kézsérüléssel műtöttek meg, hosszabb kihagyást követően ezúttal könyékig bekötözve játszott. Ezt követően Dávid fejelhetett jobbról, éles szögből, ám Balázs előrevetődve megfogta a kapra tartó labdát. A 74. percben ismét Adamcsek okozott riadalmat a hazai publikum számára, balról leadott lökete azonban elsuhant a kapu előtt. Helyzetünk ellenére a 78. percben a hazaiak remek összjátékát követően a sarokkal visszatett labdát a lendületből érkező Egerszegi bombázta védhetetlenül a hálónkba, 3-0. S bár küzdöttünk a szépítésért, nem tudtunk javítani az óbudaiak elleni mérlegen.

Merkantil Bank Liga, 35. forduló
Budapest, III. ker. TVE Sporttelep, 520 néző. Vezette: Kovács (Márkus, Berényi)
III. KER. TVE – PMFC 3-0 (1-0)
Gsz.: Birtalan (37.), Köböl (57.), Egerszegi (78.)

III. KER. TVE: Balázs – Kulcsár, Erdei, Szalai, Opavszky – Egerszegi, Daróczi (Schuszter, 73.) – Barczi (Remili, 85.), Köböl (Kleisz, 61.), Horváth (Bekker, 61.) – Birtalan (Borvető, 73.). Vezetőedző: Pintér Attila.

PMFC: Bukrán – Sági, Rácz, Katona, Marques (Dávid, 46.) – Grabant (Kónya, 46., Geiger, 65.), Futó, Nikitscher, Hegedűs – Bíró (Károly, 74.), Bachesz (Adamcsek, 46.). Megbízott edző: Szabados József.

Fénykép: nso.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram