Ellenfél-lesen: Dorogi FC

Vasárnap 17:00 órakor a Dorogi FC vendégeként lép pályára NB II-es labdarúgócsapatunk a bajnokság 37. fordulójában.

A május 15-i találkozó a 36. egymás elleni bajnoki mérkőzése lesz a két együttesnek. A jogelődöket is figyelembe véve az élvonalban korábban 24 alkalommal, míg a másodosztályban 11 találkozón csaptak össze a felek. Az eddigi mérleg 10 döntetlen mellett született 8 győzelem a dorogiaknak, míg 17 siker a pécsiek javára. A Komárom-Esztergom megyeiek 39-szer, míg a Baranya megyeiek 57-szer találtak be az egymás elleni mérkőzéseken, ami meccsenkénti 2,7-es gólátlagot eredményez.

A dorogiakkal legutóbb ősszel mérkőztünk meg, akkor 2-1-re a vendégek nyertek. A Dorogi FC vezetőedzője Fenyvesi László, munkáját Antal Gábor pályaedzőként, míg Vajda Gellért kapusedzőként segítik. Az együttes 27 fős keretében több olyan játékos van, aki már rendelkezik élvonalbeli múlttal, így például Dlusztus András, Izing Martin, Mursits Roland, Rácz Ferenc, Tóth Barnabás és Tulipán Ákos azok a labdarúgók, akik már szerepeltek a legmagasabb osztályban pályafutásuk során.

A Dorogi FC a Merkantil Bank Liga 37. fordulója előtt a tabella 17. helyén szerepel. Eddigi mérlegük 10 győzelem, 8 döntetlen, 18 vereség, 32 rúgott és 56 kapott találat. Megszerzett pontjaik száma 38, amivel jelenleg még a kiesőzóna előtt tartózkodnak. NB II-es csapatunk számára ugyanúgy tétje van a találkozónak, hiszen idegenbeli győzelmünk és a többi rivális meccseinek kedvező alakulása esetén a pillanatnyi 11. helyünket elhagyva akár feljebb is léphetünk a táblázaton.

– A bajnokság utolsó szakaszában több klub is élet-halál harcot vív, nekünk a futball marad játék. Szeretnénk megfelelően mind mentálisan, mind fizikálisan felkészülni a hétvégi mérkőzésre. Nyerni akarunk – jelentette ki Vas László, a PMFC vezetőedzője.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram