Pont nélkül távoztunk Dorogról

NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 37. fordulójában a Dorogi FC otthonába látogatott. Szezonbeli utolsó idegenbeli találkozónkat Helesfay ujjsérülése miatt volt kénytelen kihagyni, Kónya és Hegedűs szintén sérülésből fakadóan nem utazott el a kerettel, míg Sági öt sárga okán maradt ki. Hosszabb kihagyást követően azonban visszatért és ismét a kezdőben kapott helyet Króner és Preklet. A Buzánszky Jenő Stadionban nehéz összecsapás elé néztük a bennmaradásért küzdő Dorog ellen.

A találkozó kisebb késéssel vette kezdetét, az egyik kapu oldalhálóját ugyanis a játékvezető kérésére meg kellett foltozni, ám a hiba gyors és sikeres elhárítását követően már elvégezhették a kezdőrúgást a házigazda piros-feketék. Az ezúttal tiszta fehér szerelésben pályára lépő együttesünk birtokolta többet a labdát, majd egy labdaszerzést követően középen Tóth futott fel, beadását azonban Preklet magasra felugorva kifejelte a mezőnybe. Az 5. percben Adamcsek balról, éles szögből próbálkozott, támadónk kísérlete azonban elkerülte a dorogiak kapuját.

Alig fél perccel később Rácz lépett ki, Burkán jól zárta előle a szöget, miközben korábbi támadónk a jobb oldalhálóba talált. Ezt követően átvették a kezdeményezést a házigazdák, de lehetőségeik meglehetősen pontatlanra sikeredtek. A meccs helyzete ennek ellenére előttünk adódott, a 14. percben Grabant ívelése volt magas Kövesdinek, majd balról Katona pörgette vissza a labdát, ami Grabantot találta meg, támadónk jobbról 11-ről leadott és a háló bal felébe tartó életerős lövését azonban bravúrral hárította a Mursits kapus.

A 20. percben kisebb kavarodás után Szerencsi vállalta el a lövést 18-ről, labdájára a keresztlécről pattant kifelé. A 23. minutumban az ötösön belül Bíró fejelte le a labdát Kövesdinek, aki előtt többen is zavartak, így lágyra sikeredett lövését a jobb alsó felé elvetődő Mursits felszedte. A 30. perc szögletet követően Rácz lőhetett a tizenhatos előteréből, labdájába Preklet vetődött bele, majd az ismétlés jócskán fölé szállt. A 40. percben a dorogiak ötösén belül mintha egy hazai védő kézzel ért volna a labdához, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot.

Ezt követően aztán többen is a földön fekve, a gólvonal elől próbálták életük árán kipöckölni a labdát, ami végül sikerült is a piros-feketéknek. A félidő hajrájában egy távoli kísérletet láthattunk a hazaiaktól, majd nem sokkal után csapatunk végezhetett szögletet, a labda erősen és veszélyesen szállt be, de sikerült tisztázni, így a nagy melegben zajló találkozó első negyvenöt perce során a helyzetek ellenére nem láthattunk gólt, 0-0. A félidőben két cserét hajtottunk végre, Kövesdi és Bíró helyett Zsemlye és Svedyuk folytatta a második játékrészben.

A 47. percben Adamcsek jobbról éles szögből lőtt, de sikerült bevetődve hárítani egy védőnek, majd a kipattantó Zsemlye szelídítette meg, ám löketét ismét menteni tudták. Az 50. percben Rácz baloldali beadására a hosszún Burkán futott ki, nagyot tisztázva, majd Oldal lövése a kapu felett hagyta el a játékteret. Az 52. percben aztán megszerezte a vezetést a dorogi gárda, Barna 17 méteres lövése talált utat a hálónk jobb alsó sarkába, Burkán már nem tudott védeni, 1-0. Három minutummal később akár a gyors egyenlítés is összejöhetett volna.

Az 55. percben Futó bedobását követően Rácz és Preklet került ziccerbe az ötösön belül, ám a szerencse ezúttal is a vendéglátók mellett állt. Hatalmas helyzet maradt ki. A 61. percben még támadóbb hadrendre álltunk át, Króner helyett Geiger érkezett a középpályára. A 67. minutumban utolsó variációs lehetőségeinkkel is éltünk, Grabant és Adamcsek hagyta el a játékteret és Károly, illetve Tihanyi érkezett. Ezeknek is köszönhetően nagyobb sebességre kapcsoltunk, amely mezőnyjátékban igen, helyzetekben már kevésbé mutatkozott meg.

A 74. percben Szerencsi balról elvégzett szögletét Burkán öklözte ki, míg a 78. percben növelték előnyüket a hazaiak. A korábban csereként beálló Hajdú egy kényszerítőt követően balról, 7 méterről a hálónk bal felébe tekert, védhetetlen volt, 2-0. A 80. percben egy kipattantó Rácz tűzött rá a tizenhatos magasságából, lökete azonban laposan a jobb kapufa mellett ment ki. Az 89. percben Hajdú szabadrúgásgóljával beállította a 3-0-s végeredményt. Sikerével a Dorog jövőre is tagja lesz az NB II-nek, míg csapatunk maradt a tabella 11. helyén.

Fenyvesi László (a Dorogi FC vezetőedzője):

Nagy az öröm, hatalmas kő esett le mindenki válláról. Hetek óta nagyon akarta a győzelmet a csapat, de ez eddig nem jött össze. Nagy volt a nyomás és a stressz rajtunk. Ma minden összejött, a csapatom a karakter mellé a futballtudást is hozzátették. Gratulálok neki, hogy egy ilyen nehéz tavasz után ilyen teljesítményt tettek le a pályára.

Vas László (a PMFC vezetőedzője):

Az eredmény és a játékunk miatt is mélységesen csalódott vagyok. Furcsán állok a helyzet előtt, a stábom és magam is keresem a hibát, ami miatt mostanában nem működik a játék. Egy biztos, a Dorog azzal vert meg minket, ami a mi erősségünk és ami ránk jellemző volt. Gratulálok a Dorognak az osztály megtartásához és a megérdemelt győzelemhez.

Merkantil Bank Liga, 37. forduló
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 500 néző. Vezette: Kovács (Rózsa, Ring)
Dorogi FC – PMFC 3-0 (0-0)
Gsz.: Barna (52.), Hajdú (78., 89.)

Dorogi FC: Mursits – Nyíri, Keresztes, Berkó, Papp – Tóth, Lénárth, Szerencsi (Zabari, 88.) – Oldal (Girsik, 69.), Rácz (Vígh, 71.), Barna (Hajdú, 71.). Vezetőedző: Fenyvesi László.

PMFC: Bukrán – Króner (Geiger, 61.), Preklet, Rácz, Katona – Grabant (Károly, 66.), Futó, Nikitscher, Kövesdi (Svedyuk, 46.) – Bíró (Zsemlye, 46.), Adamcsek (Tihanyi, 67.). Vezetőedző: Vas László.

Fénykép: Hagymási Bence/nso.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram