Szakmai tanácsadóként segíti a PMFC-t

Korábbi válogatott játékossal erősödik a PMFC szakmai stábja – Elek Ákos tanácsadóként segíti a csapatunkat.

Immár klubunk kötelékében dolgozik a 33 esztendős Elek Ákos, aki idén nyáron vonult vissza a profi labdarúgástól. A korábbi 48-szoros válogatott középpályás tagja volt a Videoton első bajnokcsapatának, kisebb megszakításokkal évekig erősítette a DVTK-t, légióskodott a török Trabzonspornál, a kínai Csangcsun Jatajnál, valamint a kazah FC Kajratnál. Szerepelt a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon, miközben már komoly sportvezetői ambíciói voltak, hiszen fiatalon eltökélté vált a jövőjét illető folytatással kapcsolatban.

– Tudatosan készültem a labdarúgás utáni életemre. Már a húszas éveimben megfogalmazódott bennem, hogy a futball után nem az edzősködés, hanem a sportvezetői vonal foglalkoztat – mondta Elek Ákos. – Külföldi klubjaimnál, valamint a magyar válogatottnál is figyeltem a menedzsment működését. Több sportigazgatóval a mai napig tartom a kapcsolatot. A sportág iránti szenvedélyem és motivációm nem múlt el, végül idén nyáron jött el a pillanat, hogy a pályán már nem, sokkal inkább a háttérből szeretnék segíteni, mert nagy ambícióim vannak vezetőként.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Elek Ákos örömét fejezte ki, hogy céljai eléréséhez bizalmat és lehetőséget kapott a PMFC-től, amelyet szakmai tanácsakódként segít a továbbiakban.

– Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy egy ilyen nagy múltú klubnál számítanak rám és kíváncsiak a véleményemre – tekintett előre Elek Ákos – Több beszélgetésen már túlvagyunk tulajdonos úrral, akivel hasonlóak az elképzeléseink a futballról. Végső célom, hogy sportigazgató legyek, amit ugyanolyan tudatosan szeretnék felépíteni, mint tettem azt játékos karrieremmel. Attól még, hogy labdarúgóként elértem valamit, nem jár alanyi jogon a tudás, folyamatosan képezni akarom magam. Az első egy év a tanulásról, valamint a tapasztalatszerzésről szól.

Elek Ákost szeretettel köszöntjük Pécsett és eredményes munkát kívánunk neki a PMFC-nél!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram