Pályán az utánpótlás – bajnoki körkép

U19-es csapatunk idegenben győzte le az MTK-t, leány U17-es együttesünk pedig itthon nyert a listavezető Puskás Akadémia ellen. További utánpótlás eredmények:

U19-es bajnokság, Kiemelt-csoport, 6. forduló
PMFC – Budapest Honvéd-MFA 1-1 (0-1)
Pécsi gólszerző: Orbán Kolos (93.)
Edző: Jásper Péter

– Végig egyenrangú ellenfelei voltunk a Honvédnak, sőt a második félidőben feléjük tudtunk kerekedni. Sajnos a helyzeteink kimaradtak, a kapufák nem befelé pattantak, de az utolsó pillanatban mégis tudtunk egy szép szabadrúgás góllal egyenlíteni. Örülünk az egy pontnak, de azért van egy kis hiányérzetem, több volt ebben a mérkőzésben – értékelt Jásper Péter, edző.

U19-es bajnokság, Kiemelt-csoport, 7. forduló
MTK Budapest – PMFC 0-3 (0-1)
Pécsi gólszerző: Nagy Dávid (30.), Orbán Kolos (34., 87.)
Edző: Jásper Péter

– Nagyon jó képességű csapat otthonában sikerült nyernünk, teljesen megérdemelve. A csapat megmutatta, hogy rengeteg energiát tud megmozgatni a céljainkért, ráadásul kiváló egyéni teljesítményeket is láthattam. Büszke vagyok a srácokra! – értékelt Jásper Péter, edző.

U17-es bajnokság, Alap-csoport, 7. forduló
Békéscsaba 1912 Előre SE – PMFC 1-1 (1-1)
Pécsi gólszerző: Gáspár Marcell (43.)
Edző: Koleszár Viktor

– Gulyás Mirkó korai sérülése érzékenyen érintette a csapatot, hátrányba is kerültünk. Nagyon sokat tettünk azért, hogy sikerüljön kiegyenlíteni, majd a második félidőben magunk javára fordítani a mérkőzést. Ezúttal azonban az előre játékban kevés jó egyéni teljesítmény akadt, így az erős szándék és küzdőszellem ellenére meg kellett elégednünk az egy ponttal – értékelt Koleszár Viktor, edző.

U16-os bajnokság, Kiemelt-csoport, 8. forduló
PMFC – MTK Budapest 1-2 (0-1)
Pécsi gólszerző: Gondos Kristóf (82.)
Edző: Kósa Sándor

– Jobb erőkből álló csapat ellen nagy erőket mozgósítottunk, hogy szoros eredmény szülessen. Támadásainkban sok a technikai hiba, a pontatlanság, így kevés veszélyt jelentettünk az MTK kapujára. Az elvesztett labdákból ellenfelünk életveszélyes kontrákat vezetett, amelyekből kettőt gólra váltott. Sokat kell még dolgoznunk, hogy komolyabb ellenállásra legyünk képesek az ilyen csapatokkal szemben, de ezen dolgozunk, és meg is fogjuk valósítani – értékelt Kósa Sándor, edző.

U15-ös bajnokság, Kiemelt-csoport, 6. forduló
PMFC – Várda Labdarúgó Akadémia 1-2 (0-0)
Pécsi gólszerző: Gyánó Marcell (60.)
Edző: Koller Krisztián

– Az első húsz percben eldönthettük volna a mérkőzést, ha a kapu előtt határozottabbak vagyunk. Sajnos ilyen a futball, mi kihagyjuk, az ellenfél belelkesedik és berúgja a helyzeteit. Ezen a meccsen saját magunkat vertük meg – értékelt Koller Krisztián, edző.

Leány U19-es bajnokság, 9. forduló
Puskás Akadémia FC – PMFC 11-0 (5-0)
Edző: Erdős Zoltán

– Teljesen megérdemelt volt a Puskás Akadémia nagyarányú győzelme, gratulálok nekik! – értékelt Erdős Zoltán, edző.

Leány U17-es bajnokság, 9. forduló
PMFC – Puskás Akadémia FC 3-0 (2-0)
Pécsi gólszerző: Turi Bori (5.), Kőmíves Amira (45.), Máté Nóra (49.)
Edző: Bolboaca Augustin

– Óriási bravúrt vittünk véghez, már az 5. percben vezetést szereztünk és onnan kezdve végig uraltunk a mérkőzést. Rengeteg jó teljesítményt láttam viszont, lassan nem csak beilleszkedünk az akadémiák közé, hanem mind játékban, mind eredményben időnként föléjük kerekedünk – értékelt Bolboaca Augustin, edző.

Leány U15-ös bajnokság, 9. forduló
PMFC – Puskás Akadémia FC 0-2 (0-1)
Edző: Sergiu Bolboaca

– Egy gyenge színvonalú meccsen két szögletből kaptunk két gólt, ráadásul, ha picit koncentráltunk is volna, akkor az a két szöglet sem alakult volna ki, így saját magunkat vertük meg. Ez most ilyen meccs volt, remélhetőleg DVTK ellen tudunk javítani, ami megint csak nehéz meccs lesz. – értékelt Sergiu Bolboaca, edző.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram