Lejátszottuk harmadik edzőmeccsünket

NB II-es labdarúgócsapatunk eheti második, sorrendben harmadik téli felkészülési mérkőzését játszotta szombaton a szintén a Merkantil Bank Ligában szereplő Szentlőrinc ellen. A kellemes időjárásnak is köszönhetően szép számban látogattak ki az érdeklődök a két szomszédos baranyai gárda edzőmeccsére, amelynek helyszínéül az Idősebb Dárdai Pál Labdarúgó Edzőközpont szolgált. Weitner Ádám vezetőedzőnk a félidőben egy helyen cserélt, míg egy órányi intenzív játékot követően teljesen új sort küldött pályára, annak érdekében, hogy a hétközi edzőmeccsel együtt a keret minden tagjának, beletérve a próbázókat és a fiatalokat, meglegyen a megfelelő játékperc. A hajtós iramú előkészületi találkozó egyetlen gólját a vendégek szerezték, megnyerve ezzel 1-0-ra az összecsapást. Együttesünk felkészülésnek második hete ezzel lezárult, a jövő héten előbb az NB III-as Szekszárddal, majd pedig a élvonalbeli Pakssal mérkőzik meg.

A mérkőzés kulcsmomentumai:

16. perc: Egy jobbról beívelt labdára a tizenhatoson belül Grumic lépett ki, az élvonalbeli rutinnal is rendelkező támadó a védőket megelőzve közelről csúsztatott fejjel a háló jobb felébe, 0-1.
25. perc: Jobbról Gera tekert a jobb felső sarok irányába, ám a Szentlőrinc kapusa hatalmasat nyújtózva ki tudta tolni a labdát.
28. perc: Terbe rázta le védőjét az alapvonal közelében, középre adását a rövid kapufa magasságában Tóth-Gábor várta, akinek fejese azonban az oldalhálóban kötött ki.
42. perc: Jobboldalon vezetett szép támadás végén Gera csúsztatta kapura a labdát, de Bese ezúttal is hárítani tudott.
58. perc: Balról kapu elé ívelt labdára az ötös magasságában Harsányi ugrott fel a legmagasabbra, gólba tartó fejesét azonban bravúrral hárítani tudták a fehér mezes vendégek.
60. perc: Vezetőedzőnk egy órányi játékot követően teljes sort cserélt, részletes összeállításunk tudósításunk alján olvasható.
78. perc: A tizenhatos körívénél Orbán kapott remek passzt, saját nevelésű fiatal támadónk egy átvételt követően lőtt laposan a jobb alsó irányába, de Prokop ujjheggyel még bele tudott piszkálni.

Felkészülési mérkőzés
Pécs, Id. Dárdai Pál Labdarúgó Edzőközpont, 100 néző. Vezette:
PMFC – Szentlőrinc 0-1 (0-1)
Gsz.: Grumic (16.)

PMFC: Helesfay (Varasdi, 60.) – Terbe (Svedyuk, 60.), Rácz (Miklós, 60.), Katona (Takács, 60.), Bor (Kotula, 46.) – Kocsis (Hegedűs, 60.), Szeles (Bachesz, 60.), Kesztyűs (Mayer, 60.), Harsányi – Tóth-Gábor (Kövesdi, 60.), Gera (Orbán, 60.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram