Események betöltése

Dunaharaszti MTK -PMFC
[tabby title=”Beharangozó”]

Dunaharasztin várják a pécsieket
Vasárnapi ellenfelünk masszív csapat hírében áll, ráadásul hagyományosan jól szerepelnek a harmadosztályban.
tegnap

Vasárnap 17:30-kor kezdi szereplését a Márton Gábor vezette újonc PMFC az NB III Közép-csoportjában. Az első forduló zárómérkőzésének alkalmából a pécsiek a masszív együttes hírében álló Dunaharaszti MTK vendégeként, idegenben lépnek pályára. Hétvégi riválisunkat immár tizenkettedik éve irányítja vezetőedzőként Króner Péter, aki 2004-ben vette át a csapat irányítását. A kék-fehérekkel előbb a Pest megyei másod-, majd az első osztályt is megugrotta, az NB III-ban pedig már zsinórban kilencedik szezonjukra készülnek.

A harmadosztályban eddig szép helyezéseket értek el, voltak már harmadikok, másodikok, a 2011/12-es évadot pedig az élen zárták, ám licencproblémák miatt mégsem kerülhettek fel az NB II-be. Ám azóta is tűzben tartják a játékosokat és bár mostanra jelentősen átalakult a dunaharasztiak kerete, a mecsekaljaiakat biztosan nem fogják tárt karokkal várni a pályán. A PMFC szurkolóit viszont annál inkább a lelátóra, hiszen a rendező klubtól kapott tájékoztatás szerint vasárnap 16:30-kor nyitnak ki a helyi jegypénztárak és kapuk.

A felnőtt belépő 500, a nyugdíjas 300 Forintba kerül, jegyeket csak a helyszínen lehet vásárolni. Az augusztus 7-i mérkőzéssel kapcsolatban további információ, hogy a pécsi drukkerek kizárólag az Arany János utca felőli kapun tudnak belépni a DMTK telephelyére. Az érvényes jeggyel rendelkező fanatikusok a pénztártól balra található, számukra elkülönített lelátórészt foglalhatják el, ahol büfé és mosdó is vár rájuk. Remélhetőleg sokan kísérik el labdarúgócsapatunkat a nyitányra, az itthon maradók viszont nem maradnak le semmiről, ha követik honlapunk élő, online közvetítését a helyszínről.

NB III Közép-csoport

2016. augusztus 7., 17:30

Dunaharaszti MTK – PMFC

Dunaharaszti, Dunaharaszti MTK Sporttelep


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

[tabby title=”Értékelés“]

Hárompontos bemutatkozás
A PMFC 1-0-ra legyőzte idegenben a Dunaharaszti MTK csapatát az NB III Közép csoportjának első fordulójában.
ma

Soha rosszabb bajnoki rajtja ne legyen a pécsieknek! A Baranya megyei I. osztályt magabiztosan megnyerő PMFC vasárnap délután egy osztállyal feljebb, az NB III Közép-csoportjának 1. fordulójában a tavalyi harmadosztályú szezont a hetedik helyen záró Dunaharaszti MTK vendégeként kezdte meg bajnoki szereplését. A mérkőzésre még a Pest megyeiek szerint is nagy volt az érdeklődés, ráadásul a szép számmal érkező vendégdrukkerek remek hangulatot teremtettek a sporttelepen.

A találkozót Márton Gábor tanítványai kezdték aktívabban, sok feladatot adva ezzel a DMTK védelmének. Kimondottan élvezetes és kemény harc folyt a pályán, majd negyedóra elteltével Takács Ákos húzta meg a váratlant, életerős lövése középre, kissé a léc alá tartott, a kapus azonban kitolta szögletre a játékszert. A jobbról elvégzett sarokrúgás szintén nem volt rossz, Koller Krisztián csúsztatását csak nagy nehézségek árán tudták hatástalanítani a kék-fehérek. Ezt követően is dominált a Pécs, csak idő kérdése volt, mikor születik meg az első gól.

A kérdésre hamar megkaptuk a választ, hiszen a 22. percben megszereztük a rendkívül fontos vezetést. Egy kifejelt szögletet Károly Bálint gyűjtött be és tett vissza balról, az ötösnél pedig az üresen maradt Bodor Márkó csúsztatott védhetetlenül a kapu bal felébe, 0-1! A 31. minutumban a vezetést megszerző játékosunk duplázhatott volna. A felezővonaltól Kónya Kornél indította testvérét a jobb szélen, aki ahogy kell, elnyargalt az alapvonalig, majd középre tálalt. A második hullámban érkező Bodor Márkó tisztán átvette a játékszert és egy pillanat múlva már kapura is szúrta, ám löketét bravúrral mentették a védők a gólvonalon!

A folytatásban is egyértelműen a pécsiek akarata érvényesült az összecsapás első félidejében, a szünetig többször szerezhettek volna gólt a mecsekaljaiak. A játékrész 44. percében Koller Krisztián végzett el egy pontrúgást a hazaiak tizenhatosának bal sarkától, a DMTK kapujának jobb alsó sarkába tartó labdáját viszont nagy bravúrral tornászta ki Szacskó László. A hálóőrnek kicsit később is nagy mákja volt miután Takács Ákos szabadrúgását Erőss Csaba csúsztathatta volna meg, ha nem marad le egy hajszállal a labdáról. Ráadásul a kísérlet így is csak néhány centivel pattant el a kapufa mellett, ígéretes lehetőség volt ez is, a félidőben maradt a 0-1.

A fordulást követően a Hadobás Gergőt váltó Havasi Dániel percei következtek, akinek kis különbséggel ugyan, de egymást követően két helyzete is volt a gólszerzésre. A 65. minutumban például egy elérhetetlennek tűnő hosszú labdát Kónya Dávid vett le, lefordult védőjéről majd középre tálalt. A játékszert Havasi Dániel fogadta, középre tartó lapos lövését azonban megfogta a dunaharaszti kapus. Az újabb fordulat a 74. percben jött, amikor is minden pécsi gólt kiáltott, miután Turi Tamás labdáját Károly Bálint a gólvonalon túlra sodorta. Csakhogy Csonka Bence játékvezető les címen nem adta meg a mieink találatát.

Hasonló szituáció zajlott le a hajrába lépve, a 82. percben Kónya Dávid átlövése szállt el a tizenhatosra betömörülő játékosok között és landolt a hálóban, ugyanakkor a játékvezető ezt sem adta meg, mondván, hogy egy lesen tartózkodó pécsi zavarta a kapust a hárításban. Így aztán volt még miért izgulni, attól eltekintve, hogy Króner Péter tanítványaiban nem igazán volt meg a kellő átütőerő. A kék-fehér csíkos mezesek a 88. percben váratlanul mégis egyenlíthettek volna, szerencsére Bozsik Viktor fejese a kapufáról kifelé pattant. Válaszul az ötösön belül Schmidt Zsolt fektette el a kapust, jobbról már csak az üres kapuba kellett volna lőnie, de labdáját blokkolni tudta egy védő. Végül maradt az 1-0-s állás, így tehát győzelemmel mutatkozott be a PMFC az NB III-ban!


NB III Közép-csoport, 1. forduló

Dunaharaszti, Dunaharaszti MTK Sporttelep, 500 néző. Vezette: Csonka Bence

Dunaharaszti MTK – PMFC 0-1 (0-1)

Gólszerzőnk: Bodor Márkó (22.)

Sárga lap: Mészáros (74.), illetve Koller (38.), Takács (55.)

Dunaharaszti MTK: Szacskó – Farkas P., Rétsági, Márton, Scheiber, Farkas T. (Kovács, 55.), Gacsal, Rebecsák (Szanku, 56.), Dallos, Mészáros, Bozsik. Vezetőedző: Króner Péter.

PMFC: Sólyom – Kónya K., Erőss, Fellai, Turi – Koller – Kónya D., Takács (Horvát, 72.), Bodor (Schmidt, 62.), Károly – Hadobás (Havasi, 60.). Vezetőedző: Márton Gábor.

[tabbyending]

NYILATKOZATOK:
KRÓNER PÉTER
Edző
– Hiányzott a játékosok lábából két mérkőzés, a felkészülés főpróbája is elmaradt. Az első félidőben ezért nem voltunk jók sebességben és így a Pécs fölénk kerekedett. A második játékrészben viszont egy szerkezeti váltásnak is köszönhetően feljavult a játékunk. Ez most ennyire volt elég, elismerem, jobb csapat a PMFC, de a fordulást követően látottak optimizmusra adnak reményt.

MÁRTON GÁBOR
Edző
– Örülök a győzelemnek, ettől függetlenül elmondtam a csapatnak az öltözőben, hogy a hét elején átbeszéljük a mérkőzést. Annak ellenére, hogy idegenben kezdtünk, meggyőző volt a játékunk az első félidőben. Az a baj, hogy ez már nem a megye I, itt erősebb és jobb csapatokkal mérkőzünk meg. Ha értékesítjük helyzeteinket, akkor hamar lezárhattuk volna a meccset. Így viszont a végén majdnem bajba kerültünk, bár a hajrában ismét megvoltak a lehetőségeink. Úgy gondolom, győzelemmel kezdeni mindig nagyon jó. Nekem az jött le, hogy páran meg voltak illetődve. Nem mertek igazából úgy futballozni, ahogy szerettem volna, és ahogy tudnak. Remélem, ez fordulóról-fordulóra jobb lesz, hiszen semmi félnivalónk nincs. Ezt a győzelmet az édesíti meg igazán, hogy megharcoltunk érte. Óriási erény, ha egy csapat nem csak játszva, hanem küzdve is meg tud nyerni egy mérkőzést.

Részletek

Dátum:
2016 augusztus 7
Időpont:
5:30 du.

Helyszín

Dunaharaszti, Dunaharaszti MTK Sporttelep
Mindszenty József utca 16
Dunaharaszti , Pest 2330 Magyarország
+ Google Térkép
0.13