Zivataros pécsi győzelem az edzőmeccsen

Szerda kora este negyedik nyári felkészülési találkozója alkalmával a Kozármisleny FC vendégeként lépett pályára a PMFC. Mint ismert, mindkét csapat azonos csoportban szerepel az NB III-ban, így erőfelmérőnek sem volt utolsó az egymás elleni előkészületi összecsapás, továbbá a pécsiek letesztelhették a mislenyi stadiont, ahol minden bizonnyal hazai bajnoki mérkőzéseiket játsszák majd az őszi szezon folyamán.

Az összecsapásra igencsak sokan voltak kíváncsiak, a főlelátó, valamint a kapu mögötti rész gyakorlatilag megtelt szurkolókkal a csapatok kivonulására. A találkozót kezdő mecsekaljai piros-feketék között ezúttal a megfelelő létszám és arányos terhelés miatt lehetőséget kapott három utánpótlás játékosunk, a védelemben Tóth Ottónak, a középpályán pedig Lehota Bálintnak és Kiss Krisztiánnak szavazott bizalmat a szakmai stáb.

Csapatunk már rögtön az edzőmeccs elején magához ragadta az irányítást, igaz, ezt követően a kék-fehéreknek is adódott néhány lehetősége a vezetés megszerzésére. Gólt mégis a pécsiek szereztek, a 20. percben egy szépen végigvezetett kontratámadás végén Frank Richárd talált be a mislenyi kapu bal alsó sarkába, 0-1. Ezt követően szinte azonnal megduplázhattuk volna előnyünket, ám Ipacs Péter hárított. A folytatásban a mindkét oldalon akadtak helyzetek, de pontatlanság, vagy szép védések miatt egyikből sem lett találat.

Az első félidőből tehát a mieink jöttek ki jobban, de a fordulást követően is inkább együttesünk dominált. Az 55. percben Wittrédi Dávid osztott ki egy tanári keresztlabdát Bata Kristófnak, aki egy átvételt követően jobbról betört a tizenhatosra, lövése azonban elszállt a hazai kapu előtt keresztbe. Ezt követően mindkét oldalon megsokasodtak a cserék, illetve a két csapat egymás hibájából próbált építkezni.

Időközben eső és villámok kíséretében megérkezett a heves zivatar a stadion fölé, várható volt, hogy sokáig már nem lesz idejük a pályán lévőknek. Végül, amikor már látni is alig lehetett a hirtelen jött sötétségben, Zierkelbach játékvezető a két együttes vezetőedzőjével konzultálva inkább lefújta az edzőmeccset, amely így a 75. percben 1-0-ás pécsi vezetésnél véget ért. A PMFC következő felkészülési találkozóját szombaton este 18:00-kor játssza a horvát NK Osijek II. vendégeként.


Felkészülési mérkőzés
Kozármisleny, Kozármislenyi Stadion, 400 néző. Vezette: Zierkelbach.
Kozármisleny FC – PMFC 0-1 (0-1)
Gsz.: Frank (20.)
Sárga lap: Tar (50.), ill. Koller (25.)

Kozármisleny FC: Ipacs (Ivancsics, 46.) – Tar, Fiáth, Lantos, Kocsis – Hleba, Müllerlei (Petrovics, 64.) – Horváth (Takács, 64.), Tóth M., Grabarics (Horvát G., 58.) – Városi. Edzők: Németh Zsolt és Kovács Zoltán.

PMFC: Sólyom (Gőcze, 71.) – Puskás, Tóth (Fellai, 46.), Szabó, Turi (Lehota, 71.) – Koller (Rácz, 46.), Lehota (Füredi, 46.) – Wittrédi (Horváth P., 71.), Bata (Kónya D., 65.), Kiss (Károly, 65.) – Frank (Mojzer, 71.). Vezetőedző: Márton Gábor.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram