Boldog szülinapot, Jani!

Ma ünnepli születésnapját korábbi saját nevelésű játékosunk, későbbi ügyvezetőnk, Győri János!

Egykori langaléta játékosunk Komlón született, ott is ismerkedett meg a futballal, ám tehetségével hamar kitűnt társai közül, ezért gimnazistaként a régió akkori futball-fellegvárába, a PMSC-be igazolt. A felnőtt csapatban 1996-ban mutatkozott be a BVSC ellen. A „nagyokhoz” id. Dárdai Pál vitte fel, de debütálására már Herke Imre irányítása alatt került sor.

Összesen 75 bajnokin lépett pályára a PMFC mezében, két periódusban. 2006-ban ugyanis már két nemzeti csapatban lejátszott meccsel és egy bajnoki címmel a háta mögött tért vissza Mecsekaljára. Pályafutását térdsérülése miatt zárta le. Ezt követően néhány évig a futballtól távol dolgozott, majd másfél évig technikai vezetőként, fél évig sportigazgatóként, egy évig ügyvezető igazgatóként, a megye I-es szezonban pedig ismét sportigazgatóként dolgozott a PMFC-ért.

Mint ismert, szerződése 2016. június 30-án lejárt, az üzemeltető PSN Zrt.-vel folytatott megbeszéléseket követően pedig úgy döntöttek, nem folytatják a közösen megkezdett munkát.

Az alábbiakban egy 2016. július 2-án készített interjúból emeltünk át egy részletet:

– Mire emlékszik vissza legszívesebben a klubnál töltött időszakából?

– Nekem a PMFC-hez visszakerülni mindig megtiszteltetés volt – mondta Győri János. – Szerintem, aki itt játszott utánpótlás korában és arról álmodozott, hogy egyszer majd bemutatkozhat a felnőtt csapatban, az onnantól csak nehezen tud “szabadulni”. Óriási dolog volt gyerekként, játékosként, majd később sportvezetőként Pécs legnépszerűbb csapatát szolgálni. Egyetlen kedvenc emléket nem tudnék kiemelni, inkább arra vagyok büszke, hogy több edző munkáját is segíteni tudtam. Azt gondolom, mindenkivel jó légkört alakítottam ki. Nehéz velem rossz viszonyba kerülni.

– Ki, illetve kik voltak nagy hatással önre az elmúlt négy évben?

– Minden olyan emberre szívesen gondolok vissza, aki segítette a munkámat, és akivel produktívan lehetett együtt dolgozni. Ki lehetne emelni sok játékost, edzőt, dolgozót, szurkolót, akiknek sokat köszönhetek, és akikkel jó kapcsolatba kerültem. Mégis inkább az őket globálisan összefogó és tömörítő PMFC-családnak vagyok hálás. Jó volt a tudást és az impulzusokat megosztani más klubvezetőkkel és ismereteket magamba szívni olyanoktól, akik régebb óta dolgoznak ezen a területen. A sok új nézőpont, felfogás és hozzáállás, amikkel találkoztam, biztosan tapasztaltabbá tettek. Gyakran fordult elő velem, hogy egyik nap pszichológusként, másik nap gazdasági vezetőként, vagy épp sportszakemberként kellett helytállnom.

Nagyon boldog születésnapot kívánunk Győri Jánosnak!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram