Pécsi sikert vár

Nyáron kilenc játékossal, köztük a Szentlőrincből érkező Horváth Péterrel erősítette meg keretét az NB III Közép-csoportjában szereplő PMFC. A 21 éves támadónak nem volt új a Stadion utca környezete, korábban megjárta a klub utánpótlását, most pedig azt tűzte ki céljának, hogy a felnőtt csapattal együtt minél magasabb ligában szerepelhessen.

– Tizenhárom éves koromban kerültem először a PMFC-be, itt U17-es korosztályig játszottam – így a nagybajomi születésű Horváth Péter. – Pécsről aztán a Fradihoz kerültem, ahol két esztendőt töltöttem el. Egy rövid komlói kitérőt követően aztán Szentlőrincen játszottam az elmúlt másfél évben.

Milyen célokat tűztél ki magad elé mecsekaljai érkezésedkor?

– Célom, hogy minél magasabb osztályban szerepelhessek. Örültem, amikor nyáron megkeresett Márton Gábor, hiszen mégiscsak itt nevelkedtem és nagyon sokat köszönhetek a klubnak. Azért dolgozom, hogy hétvégenként az én nevem is ott legyen a kezdő tizenegyben. Az biztos, ha bekerülök, tenni fogok érte, hogy kirobbanthatatlan legyek.

Pmfc-Vecses-003

A legutóbbi fordulóban elért duplázásod azért jó kis ajánlólevél, nem?

– A magam és a csapat sikeréért dolgozom. Most hétvégén pont a Szentlőrincet fogadjuk itthon, szeretnék minél többször játszani, nem csak a Lőrinc ellen, hanem úgy ámblokk a bajnokságban. Legutóbb a Makó ellen a második félidőben kaptam lehetőséget a szakmai stábtól. Igyekeztem élni ezzel, szerencsére jól jött ki a lépés, ráadásul sikerült két gólt szereznem.

Magad részéről miként gondolsz a Szentlőrinc elleni szombati bajnokira?

– Kis pikantériája mindenképpen lesz a mérkőzésnek, hiszen Szentlőrincről érkeztem. Nem mellesleg egy baranyai rangadóról beszélünk. Hozzánk hasonlóan ők is nagyon jól szerepelnek az utóbbi időben, de számunkra most is a győzelem megszerzése lesz a cél. Tovább szeretnénk nyújtani a győzelmi szériánkat. Remélem sok néző látogat ki, akár a városon kívülről is. Magam részéről pécsi sikert várok!

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram