U19

PMFC U19: Félévértékelés

Horváth Zoltán vezette U19-es labdarúgócsapatunk hazai pályán vereséggel kezdte a II. osztályú korosztályos bajnokságot, majd két döntetlent követően ismét pont nélkül maradtak. Ezt követően azonban rátaláltak a győztes útra, amelyről négy fordulón keresztül nem léptek le. A folytatásban kissé hullámzó eredménysort produkáltak a piros-feketék, mígnem az őszi szezont sikerült két szép diadallal lezárniuk.

– Felemásra értékelem az őszi szezont, mondom ezt annak tükrében, hogy az eredménysorunk és a mutatott játékunk is hullámzó volt. Akadtak kimagaslóan jó mérkőzéseink, ugyanakkor azon csapatok ellen, amelyek mögöttünk helyezkednek el a tabellán és gyengébb játékerőt képviselnek, nem voltunk eredményesek, pedig mindegyik mérkőzésen győzelmi esélyünk volt. Ezt elsősorban a nem megfelelő koncentrációs, illetve mentális tényezők befolyásolták – így Horváth Zoltán.

A pécsiek a 15 forduló során vereséget szenvedtek a Vasastól, a Kaposvártól, a DVTK-tól, a Kecskeméttől, az Újpesttől, a Soprontól, míg a Gyirmót és a Békéscsaba ellen megosztoztak a pontokon, ellenben a ZTE, a Paks, a Szolnok, a Nyíregyháza, az UTE, a Veszprém és a Gyula ellen győztesen hagyhatták el a pályát. Ezalatt 31 gólt szereztek U19-eseink, de kaptak is 18-at. Megszerzett pontjaik száma pedig 23, amivel a tabella középmezőnyében, egészen pontosan a 8. helyen telelhet alakulatunk.

– Azt gondolom, hogy 4-5 pont bent maradt a csapatban – folytatta a tréner. – Voltak természetesen olyan játékosok, akik jól teljesítettek, illetve olyanok is, akik kevésbé, így tőlük még többet várok a tavaszi szezonban. Az edzéslátogatottság jónak nevezhető, fizikálisan, taktikailag bárkivel felvettük a versenyt. Amiben feltétlenül fejlődést várok, az a céltudatosság, és a mentális képességek területe. Köszönöm mindazoknak, akik segítették a munkámat az elmúlt fél évben és kívánok kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog újévet – zárta félévértékelőjét a PMFC U19-es csapatának edzője, Horváth Zoltán.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram