U17

U17: Félévértékelés

A tizenhat csapatos II. osztályú bajnokság tizenegyedik helyén telel a PMFC U17-es gárdája. Kósa Sándor tanítványai az őszi szezon során négyszer győztek, öt ízben szereztek egy pontot és hat alkalommal szenvedtek vereséget, míg tizennyolc góljukra tizenkilenc válasz érkezett. A piros-feketék hazai pályán sikert arattak a Gyirmót és a Kaposvár felett, döntetlenre végeztek az UTE, az Újpest FC, valamint a Sopron ellen, ugyanakkor pályaválasztóként kikaptak a Szolnoktól és a Gyulától.

Vendégként szintén két esetben örülhettek a pécsiek, akik Paksról és Veszprémből is elhódították a három pontot. Nem úgy, mint a Vasas és a ZTE otthonában, ahol csak egy ponttal kellett beérniük. Békéscsabán, Diósgyőrben, Kecskeméten, valamint Nyíregyházán azonban nem sok babér termett a mieinknek. Az U17-eseknek idegenben jobban ment a góllövés, mert míg itthon hét meccs alatt hetet, addig vendégként nyolc bajnokin tizenegyet rúgtak be.

– A bajnokságnak voltak olyan periódusai, amikor a csapat védekezése egységet, szervezettséget mutatott, de akadtak olyan mérkőzések is, amikor komoly egyéni hibákat követően kaptunk gólokat. Nem egy olyan mérkőzésünk fejeződött be úgy, hogy az utolsó percekben kaptunk gólt, ezzel pontot, pontokat elhullajtva. Sokat kell fejlődni a földön és a levegőben megvívandó párharcok sikeressége terén, hiszen több fizikálisan jól kinéző játékosunk alul maradt az ilyen szituációk során – így Kósa Sándor.

Az U17-esek edzője szerint ugyanakkor megvannak az értékei ennek a korosztálynak, amelynél kimondottan jó a csapategység, s a gyerekek az edzéseken fegyelmezetten, odaadóan dolgoznak, partnerek a munkában. Kósa Sándor bízik egy jó téli felkészülésben, és abban, hogy sok munkával egy eredményesebb félszezont tudnak produkálni. A tréner végül hozzátette, egy-két minőségi játékost igazolni szeretne annak érdekében, hogy ütőképesebb csapat kovácsolódhasson a 2001-es korosztályból.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram