Remekül zárt a hátsó alakzat

Miként megszokhatták, folytatjuk szezon-visszatekintő sorozatunkat. Nemrég a PMFC rúgott góljait vizsgáltuk, amit itt olvashat el, ezúttal pedig a csapat kapott találatait vesszük sorra, amiből kiderül, az NB III Közép-csoportjának 2017/18-as idénye során miként teljesített a piros-feketék hátsó szekciója.

A táblázatra tekintve világosan látszik, hogy a második helyen záró mecsekaljaiak többek között azzal is dicsekedhetnek, hogy az egész mezőnyt figyelembe véve a legkevesebb gólt kapták. A 30 lejátszott forduló alatt csupán 23-szor zördült meg a háló, ebből kétszer büntetőből.

Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy ilyen kevés bekapott góllal az NB II-be feljutó Tiszakécske sem rendelkezik. De jobban szétnézve is eredményesen zárt a baranyaiak védelme, hiszen a keleti bajnok Monor 28 forduló alatt 18-szor, míg a nyugati első Kaposvár 30 meccs alatt 24-szer volt kénytelen a saját hálójából kihalászni a labdát.

Ám, hogy ezt az elenyészően kevés gólt a meccsek mely periódusában kapták a pécsiek, arról a megszokott módszer szerint kapunk biztosabb képet. Ezúttal is negyedórás periódusokra osztjuk a kilencven percet, így kiderül, hogy az első tizenöt minutumban 2 esetben kaptunk gólt.

Az ezt követően periódusban, a 16-tól a 30. percig tartó szakaszban 4 alkalommal jártak túl a védelem eszén. Az első félidő harmadik részében, a 31-től a 45. percig pedig már 6 ellenakció fejeződött be mezőnygóllal. Az első félidők során tehát összesen 12 gólt kaptunk be.

A folytatást követően, a 46-tól a 60. perc között viszont 5 esetben zördítették meg a hálónkat. A 61-75. játékperc közötti időben megúsztuk 1 mattal. Végül a 76-90. perc között, 5 ízben végezhettünk el be nem tervezett középkezdést. Ez összesen 11 kapott gól a második félidők alatt.

A Stadion utcai labdarúgócsapat mellett szól, hogy a 30 bajnoki forduló során 14 olyan mérkőzésük volt, amelyet lehoztak kapott gól nélkül. A többi 16-on viszont sajnos nem sikerült ez a bravúr, de ez még így is nagyon szép átlagnak felel meg. A teljességhez pedig az is hozzátartozik, hogy védelmünk oszlopának, Fellai Józsefnek egy komoly sérülés miatt az egész tavaszi szezont ki kellett hagynia. Ráadásul az ő fejesei támadó oldalon is nagyon hiányoztak…

A pécsi porta őrzését Gőcze Gergőre 16-szor bízták rá, ezek során a hálóőr 12 lövésre már hiába vetődött, nem tudott menteni. Sólyom Csaba 8-szor volt kezdő az idényben, de még így is 7 labda utat talált mellette a kapunkba. Somogyi Máténak 7 fellépés jutott, 4-szer azonban hiába próbálkozott.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram