Háromgólos győzelmet arattunk Ajkán!

NB II-es labdarúgócsapatunk 549 perce nem kapott gólt a bajnokságban, ajkai sikerünkkel továbbra is a 4. helyen állunk.

A másodosztályú mezőny harmadik legtöbb gólját (27-et) szerző, 11. helyen álló FC Ajka vendégeként lépett pályára a Merkantil Bank Liga 16. fordulójában Vas László vezette újonc labdarúgócsapatunk, amely pedig 4. pozíciója mellett ez idáig a legkevesebb kapott (8) góllal is büszkélkedhet. Együttesünk kilenc esztendő után látogatott ismét a Veszprém megyei zöld-fehérek otthonába, ahol korábbi fellépéseink során sosem szenvedtünk vereséget, s mint kiderült, az ajkaiak elleni remek szériánk ezúttal sem szakadt meg.

A vasárnap esti találkozó első helyzete csapatunk előtt adódott, a 6. percben Óvári szögletét követően Preklet fejelte közelről a kapu mellé a labdát. A 18. minutumban ismét Preklet bólinthatott kapura, a középre tartó játékszert azonban megfogta Horváth. Nem sokkal ezután viszont már sikerült betalálni, a 25. percben Geiger lépett ki remek ütemben a leshatáron, majd balról kilőtte az ajkai kapu közepét, 0-1! A 31. percben Nagy közeli lövését testtel hárította Rácz, míg a 43. percben Présinger 18-ról elvégett szabadrúgását bravúrosan hárította Helesfay.

A fordulást követően Németh életerős átlövését Horváth tolta ki vetődve a bal alsó elől. A hazaiak kapusának a továbbiakban is volt védenivalója, az 57. minutumban Futó bedobását Preklet vette le az ötös magasságában, majd kapura is fordult vele, ám lövését Horváth szépen védte. A 63. percben azonban már ő is kevésnek bizonyult, Óvári használta ki az ajkai védelem határozatlanságát és támadónk szépen kilőtte a bal alsót, 0-2! Rácz fejesét és Kónya átlövését követően Helesfay hibáját Nagy nem tudta megbüntetni, aki az üres kapu helyett a felső lécet találta el.

Csapatunk viszont nem kegyelmezett, a 86. percben a 19 éves Keresztes 5. NB II-es mérkőzésén megszerezte pályafutása első másodosztályú gólját, 0-3. A hosszabbításban némileg korrigálhattak volna a házigazdák, de Helesfay egymást követően kétszer is hatalmast védett, így maradt a 0-3-as végeredmény Ajkán. Csapatunk megérdemelten hozta haza a három pontot ráadásul, már 549 perce nem vették be a hálónkat, míg az ajkaival együtt 12 bajnokin nem kaptunk gólt a szezonban. Sikeres szereplésünkkel továbbra is a 4. helyen állunk a táblázaton.


Merkantil Bank Liga, 16. forduló
Ajka, Ajkai Városi Sportcentrum, 500 néző. Vezette: Kovács (Bede, Bertalan)
FC Ajka – PMFC 0-3 (0-1)
Gsz.: Geiger (25.), Óvári (63.), Keresztes (86.)

FC Ajka: Horváth D. – Görgényi (Stoiacovici, 77.), Kenderes, Tar, Présinger – Szekér – Csizmadia (Lakatos, 77.), Irimiás (Nagy I., 62.), Tóth G. (Szűcs K., 62.), Rétyi (Zamostny, 46.) – Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly

PMFC: Helesfay – Króner, Rácz, Preklet, Németh – Kónya (Hegedűs, 81,), Futó, Bartha (Tölgyesi, 46.), Óvári – Keresztes (Archie, 87.), Geiger (Adamcsek, 76.). Vezetőedző: Vas László.


 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram