Meccstörténelem: Pécs – Debrecen

A 60. Debrecen elleni bajnoki mérkőzés következik, hazai környezetben 30. alkalommal találkozunk a Lokival.

Komoly múltú összecsapással folytatja NB II-es szereplését a PMFC, amely az éllovas DVSC-t fogadja hazai pályán a Merkantil Bank Liga 29. fordulójában. A jogelődöket is figyelembe véve 1960-tól kis megszakítással napjainkig 59 bajnoki találkozót játszottak le ebben a párosításban, amelyből 54-et az első, míg 5-öt a másodosztályban rendeztek meg.

Az összesített mérleg kiegyenlített, hiszen 22 baranyai győzelem mellett 15 döntetlen született, míg 22 összecsapás debreceni sikerrel ért véget. A piros-feketék (korábban lila-fehérek) ezek során nem kevesebb, mint 65 gólt szereztek, míg a hajdúságiak 70 találatot jegyeztek fel az évtizedek során lezajlott összecsapások során.

Kizárólag Pécsett, a Verseny utcai, illetve a Stadion utcai pályán lejátszott egymás elleni NB I-es és NB II-es bajnoki mérkőzéseken már jóval a baranyaiak voltak eredményesebbek, ugyanis a Pécs 16-szor örülhetett a lefújást követően, 7-szer megosztoztak pontokon az együttesek, további 7 alkalommal pedig a hajdúságiak térhettek haza győztesként.

Mindazonáltal a gólok eloszlását tekintve is a házigazdák főlénye mutatkozik meg, 39 hazai találatra 28 érkezett a piros-fehérek részéről. A jogelőd Pécsi Dózsa első Debrecen elleni hazai játékára 1961. április 23-án került sor. A PVSK Stadionba 18.000 néző előtt Dunai János duplája mellett Opova József góljával a lila-fehér jogelődök arattak 3-1-es győzelmet.

Leszűkítve a két nagy múltú klub egymás elleni csatáinak körét, itthon 2-szer esett meg, hogy a másodosztályban csaptak össze a felek: 1976. május 9-én 3-1-es sikert arattunk, 1976. november 28-án pedig 2-1-es győzelmet értünk el a DVSC ellen. Az NB II-es párharc – március 14-én, vasárnap 12:45-kor – a PMFC Stadionban folytatódik, zárt kapuk mögött.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram