Vasárnap az éllovas lesz az ellenfelünk

A válogatott játékosokkal teletűzdelt DVSC ellen ősszel jól játszva szenvedtünk 3-1-es vereséget idegenben.

Közel hat év után fogadjuk itthon ismét bajnoki mérkőzés alkalmával a DVSC-t, amely a Merkantil Bank Liga 29. fordulóját megelőzően a tabella első helyén áll 57 ponttal. A listavezető Loki előnye jelenleg 2 pont a szintén feljutásra jó eséllyel pályázó, második Vasassal szemben, míg az újonc PMFC-hez hasonlóan szintén 52 pontot gyűjtő Gyirmót FC Győr több győzelmének köszönhetőn előzi meg csapatunkat, s tanyázik a tabella 3. pozíciójában. A vasárnapi játéknap pikantéria, hogy amíg a PMFC a Debrecent, addig a Vasas a Gyirmótot fogadja a másodosztályban.

Vasárnap kora délutáni ellenfelünk az őszi egymás elleni találkozóval megegyezően a tabella éléről várja az összecsapást. A Debrecen kispadján február közepén edzőváltás történt, Kondás Elemér helyét a Toldi Gábor, Huszti Szabolcs edzőpáros vette át. Az új trénerduó egy 5-0-s szegedi győzelemmel debütált, ezt követően azonban 2-1-re kikaptak előbb a Vasastól, majd az Ajkától. A legutóbbi fordulóban viszont ismét három pontot szereztek, miután 2-0-s sikert arattak a Kaposvár ellen. A hajdúságiak bajnoki mérlege 17 győzelem, 6 döntetlen és csupán 5 vereség.

Eközben magasan a legtöbb gólt szerezték, mégpedig 62-őt, míg a kapott találatok tekintetében 25-nél járnak. Mindez azért sem meglepő, hiszen a Lokit védelmét erősíti például Ferenczi János, aki korábban 147 NB I-es meccsen játszott, Poór Patrik, aki 168 élvonalbeli meccsel rendelkezik, valamint a 161 első osztályú, és 22 válogatott tétmeccsel bíró Korhut Mihály. Az őszi egymás elleni, 3-1-es DVSC sikerrel végződő meccsen debütált ismét a 108-szoros válogatott Dzsudzsák Balázs, de kezdő volt akárcsak másik két korábbi válogatott középpályásuk, Bódi Ádám és Varga József is.

A civisváros együttesének támadósorát hazai szinten meghatározó csatárok erősítik, az eddig 226 élvonalbeli találkozón szereplő Tischer Patrik, vagy a 110 NB I-es összecsapást magáénak tudó Szécsi Márk mindenképpen kiemelkedik. Rajtuk kívül oda kell figyelni a 20 esztendős Bárány Donátra is, aki az eddigi 28 forduló során már 13 találatnál jár, amivel jelenleg a legeredményesebb játékos az NB II-ben. A Loki legújabb igazolása, a korábban az FTC-ben, a DVTK-ban és az Atromitoszban is játszó Ugrai Roland, aki 5-ször már a válogatottban is pályára lépett, sőt, Svájc ellen a kapuba is betalált.

Hazai pályán legutóbb 2015. április 4-én játszottunk bajnoki mérkőzést a Debrecennel. A közel hat évvel ezelőtti – élvonalbeli – találkozó 0-0-s döntetlennel ért véget. Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a 2021. március 14-én, vasárnap 12:45-tól a Merkantil Bank Liga 29. fordulójában megrendezésre kerülő PMFC – DVSC bajnoki mérkőzésünket élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu. A zárt kapus találkozóról klubunk honlapján emellett a megszokott módon szöveges tudósítást is olvashatnak, valamint ezúttal is jelentkezik online stadionújságunk, a Made in PMFC!

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram