Több volt az Ajka elleni meccsben

NB II-es labdarúgócsapatunk nagy erőket mozgósított korai gólhátránya leküzdésére, ám a három pont végül az FC Ajkáé lett.

A Merkantil Bank Liga 35. fordulójában az újoncként a tabella 4. helyén álló labdarúgócsapatunk a közvetlenül mögötte tanyázó FC Ajkát fogadta, amely a bajnokság második leggólerősebb együttesének számít. Több hiányzónk volt a zöld-fehérek ellen, a szakmai stáb sérülés miatt nem számíthatott Sági Milánra, Vukman Donátra, Bajner Bálintra, Hegedűs Márkra és Futó Zsomborra sem. A szerda délutáni összecsapás hazai részről nem indult jól, hiszen az ajkaiak első lehetőségükből megszerezték a vezetést.

A 2. percben egy gyors támadás után Nagy szélről belőtt labdájába Helesfay csak belekapni tudott, a felpattanót azonban nem sikerült tisztázni, amit Soltész bólintott közvetlen közelről a kapuba, 0-1. Alig másfél minutummal később akár egyenlíthettünk volna. A 4. percben szép összjátékot követően Geiger törhetett kapura, lövése megpattant a közbelépő védőn, a labda ismét támadónk elé került, aki másodjára fejjel próbálkozhatott, de Tar a gólvonal elől menteni tudott. Csapatunk lendületben maradt és helyzetekben is megmutatkozott.

A 6. percben Adamcsek tűzött kapura egy távoli szabadrúgást, ami a jobb alsó mellett szállt el veszélyesen. Ezek után a 8. minutumban Katona lapos beadásába Adamcsek érte bele az ötös vonalának közelében, Horváth azonban lábbal bravúrosan védett a jobb alsó elől. Csapatunk a folytatásban is agresszívan letámadva játszott, a vendégek sokszor betömörülő védelmének munkát adva ezzel. A 23. percben Geiger szerzett labdát, amivel a védők között a tizenhatoson belülre tört, jobbról leadott lövése azonban elszállt az oldalháló mellett.

A 27. percben labdaszerzést követően Tar tört be a tizenhatoson belül, ahol Rácz remekül szerelte. Az ajkaiak játékosa hiába bolt fel, nem történt szabálytalanság. Bő félórányi játékot követően Króner bedobását Geiger vette le, majd egy szép cselt követően élesen a kapu elé ívelt, ahol viszont nem volt megjátszható társ. Az első játékrészben csapatunk jelentős mezőnyfölényben futballozott, komoly nyomást helyezve a fehér mezesekre. A szünetig több lehetőség is adódott, azonban az utolsó passzokba pontatlanság csúszott.

A 47. percben a szünetben csereként pályára lépő Németh bedobását Preklet sarokkal tette tovább, akinek veszélyes kísérlete az oldalhálóban kötött ki. Majd az 55. percben Bartha lőtt 18-ról, amit Horváth nagyot vetődve hárított, a kipattanóból Geiger ismételhetett, kiszorított szögből azonban az oldalhálót találta el. Az 57. percben Tölgyesi jobbról átívelt labdát a hosszúnál Geiger vett le mellel, lövésébe azonban belevetődött egy ajkai védő. A 60. minutumban Nagy tekert kapura egy bal oldali szögletet, amit Helesfay fogott meg a gólvonal előtt.

A 66. percben Geiger érkezett jól egy előreívelt labdára, Tar azonban szögletre tudott menteni házi gólkirályunk elől. A 68. percben Óvári szabadrúgása után alakult ki nagy kavarodás a vizitálók kapuja előtt, ahol aztán Geigerhez pattant a labda, lövésébe egy ajkai védő kézzel ért bele, a játékvezető azonban nem ítélt 11-est. Nem sokkal utána a 74. percben cserként beálló Batizi-Pócsi került helyzetbe, akit az ötösnél egy menteni igyekvő ajkai játékos tarolt le, egyértelmű szabálytalanság történt, a játékvezető szerint viszont nem történt semmi.

Büntetőt ezúttal sem végezhettünk, míg a Veszprém megyeiek egy oldalszabadrúgást követően Nagy révén ugyan ismét betaláltak a 78. percben, amelyet azonban les miatt jogosan érvénytelenített a bíró. Az utolsó negyedórára több támadójátékost becserélve rohamoztunk az egyenlítés érdekében. A hajrában mindkét oldalon akadt egy-egy nagy helyzet. A 92. percben Kovács 15-ről leadott lövését Helesfay hatalmas bravúrral hárította, míg a 94. minutumban óriási kavarodás végén Óvári félig háttal, estében kanalazta kapura a labdát, ám a keretléc a vendégeket segítette.

Merkantil Bank Liga, 35. forduló
Péc, PMFC Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Berényi (Kovács II., Kiss)
PMFC – FC Ajka 0-1 (0-1)
Gsz.: Soltész (2.)

PMFC: Helesfay – Preklet, Króner, Rácz (Németh, 46.), Katona – Grabant (Óvári, 65.), Tölgyesi, Bartha (Bohata, 85.), Kónya – Geiger, Adamcsek (Tihanyi, 65.). Vezetőedző: Vas László.

FC Ajka: Horváth – Kovács, Heffler, Tar, Csemer – Soltész (Présinger, 79.), Kenderes, Szekér, Csizmadia – Stoiacovici (Görgényi, 60.), Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram