Kecskeméten játszunk hétközi bajnokit

NB II-es labdarúgócsapatunk 18:00 órakor a tabella 2. helyén álló KTE HUFBAU vendégeként lép pályára a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában. A Kecskemét újonc létére remekül szerepel a másodosztályban, a nyitányon elszenvedett vereséget leszámítva három döntetlen és öt győzelem a mérlege. Szabó István gárdája a bajnokaspiráns DVTK és a Vasas otthonából egyaránt ponttal tudott távozni, míg a tavaly még az élvonalban szereplő Budafok ellen is sikerrel zártak. A komoly múltra visszatekintő hétközi párharcot így várja a két csapat vezetőedzője:

Szabó István, a KTE HUFBAU vezetőedzője: – Hosszabb ideje követem a Pécs formálódását, hiszen tiszakécskei edzőként nem is oly rég még nagy csatát vívtam velük a feljutásért az NB III-ban. Utána egy kisebb megingás jött a klub életében, de amióta Vas László kollégám lett a vezetőedző, azóta egy nagyon komoly és tudatos munka indult el náluk szakmai vonalon. Ennek eredménye nemcsak a feljutás volt, hanem az dicséretes és kitűnő teljesítmény is, amit tavaly újoncként nyújtottak. Ez nem a véletlen műve. Ősszel kisebb hullámvölgyben vannak, de ez nem téveszt meg minket, ez minden csapat életében eljön. Láttam a Siófok elleni meccsüket, akár gólokkal is nyerhettek volna. Szoros és nehéz mérkőzésre számítok, rengeteg párharccal, fizikálisan és mentálisan nagyon komoly feladat elé leszünk állítva. Elsődleges feladatunk, hogy a saját játékunkra törekedjünk, szeretnénk kiszolgálni a közönséget is elsősorban a hozzáállásunkkal, másodsorban természetesen azzal, hogy itthon tartjuk a pontokat. Pár fordulóval ezelőtt ennek a meccsnek a Pécs lett volna az esélyese. A tabella alapján most mi vagyunk előrébb, de csapatépítésben még előttünk járnak, így nem szeretném, ha ez megtévesztene bárkit, mert fontos, hogy a realitások talaján maradjunk. Nagyon nehéz találkozó vár ránk.

Vas László, a PMFC vezetőedzője: – Nem véletlenül van a Kecskemét a feljutást érő második helyen. Egy tudatos szakmai munka áll emögött, illetve egy jól összerakott csapat. Felültek egy hullámra, és maximálisan bíznak abban, amit csinálnak, és ezt jól is csinálják. Nehéz feladat vár ránk, nekünk az a dolgunk, hogy a Siófok elleni vereség után rövid idő alatt is rendezzük a sorokat. Fejben és fizikálisan is megfelelően fel kell készítenünk a csapatot arra, hogy helyt álljunk, illetve ponttal vagy pontokkal térhessünk haza.

A KTE HUFBAU – PMFC mérkőzéssel kapcsolatos szurkolói információkat ITT gyűjtöttük össze.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram