Németh Zsolt: Jobb helyen nem is lehetnék

Made in PMFC interjú – Éveken át dolgozott vezetőedzőként Kozármislenyben, azonban már harmadik éve a PMFC-ért küzd. Németh Zsolt az NB II-es csapat szakmai stábjában segíti Vas László munkáját, az U19-es gárda vezetőedzője, valamint a Megye I-es együttes mellett is ott van. Emiatt nagyon sokat utazik!

Mennyit is?

Nem számolom, de ha lenne házi bajnokság, azt biztosan megnyerném. Volt, hogy az U19-cel pénteken elutaztunk Nyíregyházára, szombaton meccs, onnan haza, este 8 körül értünk Pécsre, másnap pedig NB II-es bajnoki Soroksáron.

Akkor nem unatkozik.

Azt vettem észre, hogy többet dolgozom, mint amikor vezetőedző voltam. Egy átlagos hétköznapon délelőtt edz a nagycsapat, utána az edzőközpontban megbeszélések, értekezletek, szervezési feladatok következnek, este pedig az U19-es gárdával tréningezünk. Reggeltől este 9-ig itt vagyok.

Nem volt könnyebb egy felnőtt csapatot vezetni?

Más volt. Félre ne értse, nagyon élveztem azt a munkát is. Azonban a végére egy kicsit talán be is sokalltam. Nem mondok újat: vezetőedzőként nagyobb az ember felelőssége. Nagyon hálás vagyok, hogy amikor véget ért a mislenyi munkám, azonnal megkeresett Kulcsár Árpád és Vas László. Itt a régióban nincs nagyobb megtiszteltetés, mint edzőként a PMFC-nél dolgozni.

Asszisztens edző az NB II-es csapat mellett és az U19-nek a vezetőedzője. Össze lehet a kettőt hangolni?

Egyenesen muszáj! Éppen azért vagyok itt is, ott is, hogy a fiatal tehetségeinket könnyebben integráljuk a nagycsapatba. Az U19-et ugyanazon elvek szerint készítjük fel, mint amit a felnőttben alakított ki Vas László. A filozófia egységes, az edzésmunka 90 százalékban megegyezik.

Így könnyebb egy felhozott fiatalt betenni a nagyok közé?

Természetesen. Amikor a vezetőedző felhív az NB II-be egy utánpótlás játékost, nem kell az edzés előtt elmagyarázni neki, hogy mi, merre hány méter. Tudja, hogyan épül fel az edzés és ha pályára kerül, akkor tudja, hogy mi a feladata.

Dörömbölnek a fiatalok az NB II kapuján?

Mindig vannak tehetségek. Az igazi öröm viszont az, hogy az idei U19-es csapat – de ez a tavalyira is igaz volt –, nagyon jó srácokból áll. Tisztelettudók, becsületesen dolgoznak és érződik rajtuk, hogy megtisztelő számukra, hogy ott a mezükön a PMFC címere.

Idén indult el a klub Megye I-es csapata, amely mellett szintén dolgozik. Miért volt szükség erre?

Valóban, ott Nagy Gábor a vezetőedző. Nagyon jó, hogy az U19-es bajnokság mellett van a Megye I is, hiszen így időről időre felnőtt mezőnyben is próbára tehetik magukat a srácok. Nyilván sebességben, taktikailag az utánpótlás bajnokság többet ad, azonban fizikailag olyat tapasztalhatnak meg a fiúk a Megye I-ben, amire nagy szükségük van ebben a korban.

Úgy veszem ki a szavaiból, hogy jól érzi magát. Nem hiányzik a vezetőedzőség?

Nagyon jól érzem magam a bőrömben, eszem ágában sincs ezen változtatni. Annál jobb helyen, mint ahol most vagyok, nem is lehetnék.

Interjúnk a Made in PMFC 9. számában jelent meg, a teljes újságot ITT olvashatja el.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram