Kapustehetségeinket díjaztuk

Az őszi szezonban nyújtott kiemelkedő teljesítményükért járó egyéni díj mellé PMFC-s ajándékcsomagot is kaptak korosztályos hálóőreink.

A PMFC utánpótlásában a tudatos és tervszerű szakmai munka mellett nagyon fontosnak tartjuk a tehetséggondozást. Törekvésünk, hogy már U8-U9-es korosztálytól kezdve neveljük és építsük a gyerekeket, s lehetőség szerint időről időre különböző díjak formájában elismerjük teljesítményüket. Ennek megfelelően ezúttal az őszi szezon alapján három kiemelkedően teljesítő kapuspalántánkat díjaztuk.

Ezzel kapcsolatban Sólyom Csaba, a PMFC kapuedző koordinátora elmondta, szerencsére sok jelölt volt az őszi szezonban látott teljesítmények alapján, míg a kapuedző kollégákkal közösen Kachovetz Olivérre (U14), Supák Mátéra (U15) és Varga Dánielre (U17) esett a választás. Egyhangú vélemény szerint ebben a félévben ők hárman fejlődtek a legtöbbet a posztjukon.

Az ennek elismeréséért járó egyéni plakettek mellé PMFC-s ajándékcsomag is járt, amelyet a Forrás Üzletházban található partnerünk, a Focivilág állított össze. A hét elején az Idősebb Dárdai Pál Labdarúgó Utánpótlás Edzőközpontban megtartott klubon belüli esemény fényét emelte, hogy díjakat NB II-es csapatunk kapusai, Helesfay Donát, Bukrán Erik és Vukman Donát adták át.

Kachovetz Olivér, a PMFC U14-es kapusa:

– Négy éve vagyok a PMFC-nél, előtte a PVSK-ban kezdtem. Nagyon jól érzem magam itt, befogadóak és kedvesek a csapattársaim. Igyekszem a legjobb formámat nyújtani a pályán, akár edzések, akár a bajnoki meccseken és ez a folytatásban sem lesz másként. Nem számítottam erre az év végi elismerésre, ugyanakkor nagyon jól esett és köszönöm.

Supák Máté, a PMFC U15-ös kapusa:

– Kilenc éve vagyok a klubnál. Sokat dolgozom azért, hogy a PMFC kapuját védhessem és elnyerjem az 1-es mezszámot, ezzel egy nagy vágyam teljesült. Köszönöm a kapuedzőimnek és a csapattársaimnak is a felkészítést, hiszen folyamatosan a fejlődésre ösztönöznek. Nagyon jó érzés, hogy ezzel a díjjal elismerték az idén nyújtott munkámat.

Varga Dániel, a PMFC U17-es kapusa:

– 2012 ősze óta vagyok a PMFC-nél, eleinte a mezőnyben játszottam, majd utána álltam be a kapuba, s azóta is hálóőrként pallérozódok. Jól esik, hogy díjaztak, igyekeztem minden tőlem telhetőt megtenni a csapatért a kiemelt korosztályban. Sajnos idényközben volt egy sérülésem, de szerencsére túl vagyok rajta és minden erőmmel a védésre koncentrálok.

Sólyom Csaba, a PMFC kapusedző koordinátora számára azért is fontos a tehetséggondozás, mert korábban előfordult, hogy valakik azt az utat választották, hogy a jobb lehetőség reményében egy nagyobb akadémiához igazoltak, – ami büszkeségre is adhat okot a klubunknál folyó munkára –, míg mára a tehetségek fejlesztése a cél, idővel pedig a felnőtt futballba integrálva őket.

Balról jobbra: Varga Dániel (U17), Supák Máté (U15), Kachovetz Olivér (U14)

Mindezt új szinte emelve a megépülő Idősebb Dárdai Pál Labdarúgó Utánpótlás Edzőközpont adta lehetőségekkel. Emellett a fiatalok jövőjét tekintve az is motivációt jelenthet, hogy a PMFC NB II-es labdarúgócsapatának három hálóőre közül ketten pécsi születésűek. Jó példával szolgálva, hogy kitartó munkával mindenki előtt nyitva áll a felnőtt gárda kapuja.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram