Pályán az utánpótlás – bajnoki körkép

U17-es csapatunk Kecskemétről hozta el a három pontot, leány U19-eseink pedig a DVTK ellen szerezték meg első bajnoki győzelmüket. Minden hétvégi eredmény egy helyen:

U17-es bajnokság, Alap-csoport, 8. forduló
KTE LA – PMFC 1-3 (1-1)
Pécsi gólszerző: Ócsai Mátyás (44.), Miklós Dániel (81.), Gáspár Marcell (88.)
Edző: Koleszár Viktor

– Nagyon jól alkalmazkodtunk a mély, csúszós talajhoz. Végig egységesek voltunk, amihez jó egyéni teljesítmények párosultak. Bár mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, nálunk ezúttal több volt a minőség, így megérdemelten hoztuk el a három pontot. Gratulálok a csapatnak! – értékelt Koleszár Viktor, edző.

U16-os bajnokság, Kiemelt-csoport, 9. forduló
Paksi FC – PMFC 2-1 (1-1)
Pécsi gólszerző: Turi Csanád (40.)
Edző: Kósa Sándor

– Erős szélben játszottunk egy kellemetlen futballt játszó ellenfél ellen. Rengeteg volt a játékmegszakítás a bedobások, szabálytalanságok miatt, ezért nem alakult ki folyamatos játék. Sok felesleges szabálytalanságot követtünk el, annak ellenére, hogy tudtuk, ellenfelünk ezekből a szituációkból tud komoly veszélyt jelenteni. Ez be is igazolódott, mert két ilyen szituációból kaptunk gólt. Ezek ellenére a srácok végig nagy elszántsággal küzdöttek, és különösen a második félidőben sokat tettünk azért, hogy kiegyenlítsünk, de sajnos ez nem sikerült. A mutatott hozzáállás mindenképp pozitív, ezért dicséret illeti a srácokat – értékelt Kósa Sándor, edző.

U15-ös bajnokság, Kiemelt-csoport, 7. forduló
UTE – PMFC 2-1 (1-1)
Pécsi gólszerző: Gyánó Marcell (19.)
Edző: Koller Krisztián

– Az eredmény ellenére maximális gratuláció jár a játékosaimnak a teljesítményért – értékelt Koller Krisztián, edző.

U14-es bajnokság, Alap-csoport, 9. forduló
Király SE – PMFC 2-0 (1-0)
Edző: Princz Gilbert

– A mérkőzés szinte egészében dominálni tudtunk, ami sajnos eredményességgel most nem párosult. A számtalan kidolgozott helyzetünket nem sikerült gólokra váltani. Gratulálok a Király SE csapatának! – értékelt Princz Gilbert, edző.

U13-as bajnokság, Dél-Nyugat, 9. forduló
PMFC – Bene Ferenc LA. 1-3 (0-0)
Pécsi gólszerző: Kocsis Dávid (10.)
Edző: Szabó Dávid

– Jó iramú mérkőzésen maradtunk alul. Küzdöttek a játékosok, de sajnos nem sikerült nyerni! Sok volt a pontatlanság és a technikai hiba, amiben a nagy szél is közrejátszott! – értékelt Szabó Dávid, edző.

U12-es bajnokság, Dél-Nyugat, 9. forduló
PMFC – Bene Ferenc LA. 8-2 (0-0)
Pécsi gólszerző: Hegedűs Dávid (15., 50.), Dózsa Noel (47.), Bohner Dávid (62.), Csőke Csongor (64., 65.), Lauer Olivér (80.)
Edző: Sasa Dragicevic

– Álmoskás kezdés után a másodi félidőre feljavult a játékunk és ilyen arányban is megérdemelten nyertünk – értékelt Sasa Dragicevic, edző.

Leány U19-es bajnokság, 10. forduló
PMFC – DVTK 1-0 (0-0)
Pécsi gólszerző: Bódis Lili (62.)
Edző: Erdős Zoltán

– Óriási bravúr ez a győzelem, ami egyben a szív diadala volt. Köszönet az U17-es csapat játékosainak, akik a szombati miskolci mérkőzés másnapján segítettek a U19 csapatnak megszerezni a szezon első sikerét – értékelt Bolboaca Augustin, szekcióvezető.

Leány U17-es bajnokság, 10. forduló
DVTK – PMFC 2-5 (0-1)
Pécsi gólszerző: Bolboaca Karina (13.), Turi Bori (46., 76.), Bódis Lili (64., 84.)
Edző: Bolboaca Augustin

– Nagyon rosszul kezdtünk a mérkőzést, rengeteg hiba csúszott a játékunkban. Furcsa volt, hogy rúgtunk két gólt és utána szétesünk, ám 2-2 után olyan szenzációs 30 percet produkáltunk, amit öröm volt nézni. Minden elismerésem a csapatoknak, hogy ilyen irreálisan időjárás ellenére is így álltak hozzá a mérkőzéshez – értékelt Bolboaca Augustin, edző.

Leány U15-ös bajnokság, 10. forduló
DVTK – PMFC 0-1 (0-0)
Pécsi gólszerző: Lövei Kitti (70.)
Edző: Sergiu Bolboaca

– Nagyon nehéz meccsen vagyunk túl, Miskolcon mindig nehéz nyerni, ez most is így volt. Vannak azok a meccsek, amikor szépen kell futballozni és az menni is szokott, de van amikor végig brusztolni, csúszni, mászni kell és ez pont ilyen meccs volt, a lányok maximumot beleadtak ebbe a meccsbe, hogy megnyerjük és ez sikerült is Lövei Kitti bombájával az utolsó 10 percbe. Mindig is fontosnak tartottam, hogy ne csak azt tudják a lányok, hogyan kell szépen játszani, hanem azt is, hogy kell ilyen meccseken fellépni, küzdeni, viselkedni, mert fontos hogy ezt is tudják – értékelt Sergiu Bolboaca, edző.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram