Egygólos vereség Szegeden

NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 33. fordulójában közvetlen riválisa, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendégeként lépett pályára a Szent Gellért Fórumban. A találkozót a Tisza-partiak ötvenegy ponttal a táblázat ötödik, míg Weitner Ádám vezette együttesünk negyvenkilenc ponttal a tabella hatodik helyéről várta. Vezetőedzőnk ezúttal a Helesfay – Terbe, Rácz, Katona, Majnovics – Krausz, Kocsis, Kesztyűs – Harsányi, Gera, Szabó kezdőnek szavazott bizalmat, Szeles továbbra is sérülés, Pejovics pedig sárga lapos eltiltás miatt hiányzott a vasárnapi összecsapásról.

Vendéglátóink összeállításában két ismerős is helyet kapott, egykori támadónk, Bíró, valamint korábbi élvonalbeli csapatkapitányunk, Szatmári személyében. Már a kezdés előtt kiváló volt a hangulat a kék-feketék stadionjában, amiről a kapuk mögötti szurkolótáborok gondoskodtak. Fanatikusaink szép számban utaztak el Szegedre, ahol buzdításukkal hazai pályát teremtettek. Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, mindkét együttes szervezetten játszott, kevés lehetőség adódott a kapuk előtt, a játékrész hajrájában a Géresi veszélyeztetett egy a kapufával.

A szünetben egy helyen változtattunk, Harsányi helyett házi gólkirályunk, a szezonban eddig tizenegy találatnál járó Tóth-Gábor folytatta a második félidőben. Rögtön egy lehetőséggel kezdtük a folytatást. Szabó jobbról, kissé éles szögből célozta meg a rövid felsőt, Molnár kapus azonban hárítani tudta a lövést. Az 52. percben előnyre tettek szert a hazaiak, Géresi adott be balról, amit Gajdos fejjel csúszatott a kapunk bal alsó felébe, Helesfay hiába vetődött jó irányba, nem tudta kitornászni a jól helyezett labdát, 1-0. Az egyenlítés után rohamozva több helyzetünk adódott.

Az 58. percben Krausz egalizálhatott volna, aki azonban mellé lőtte helyzetét. A 61. percben egy balról elvégzett szögletet a hosszúnál Katona tett vissza középre, ám Terbe jobblábas lökete elszállt a szegedi kapu felett. A 67. minutumban Gera lövését Molnár-Farkas fogta meg a jobb alsó előtt, majd nem sokkal később ismét a házigazdák hálóőre mentett nagyon Kesztyűs kapura tartó lehetőségekor. Negyed órával a vége előtt ismét Terbe dolgoztatta meg a kék-feketék kapusát, majd a 76. percben kettőscserét hajtottunk végre: Kocsis és Gera helyett Kártik és Kövesdi lépett pályára.

A 84. percben újabb kettős változatás következett: Terbét Major, Majnovicsot pedig Mayer váltotta a védelemben. A 90. percben sem hagytuk fellélegezni a hazaiakat, Katona óriási lehetőségét Molnár-Farkas blokkolta bravúrosan, ellenben Major lökete is elszállt a kapu előtt. Hiába a próbálkozások, végül nem sikerült betalálnunk, így a Szeged 1-0-s sikerének köszönhetően otthon tartotta a három pontot és öt pontra növelte előnyét a táblázaton. NB II-es gárdánk pedig maradt a 6. helyen. Folytatás április 26-án, szerdán 18:00 órakor, amikor is a Kolorcity Kazincbarcika SC alakulatát fogadjuk hazai pályán.

Merkantil Bank Liga, 33. forduló
Szeged, Szent Gellért Fórum, 1642 néző. Vezette: Hanyecz (Csatári, Szilágyi)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia – PMFC 1-0 (0-0)
Gsz.: Gajdos (52.)

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár-Farkas – Gera N., Könczey, Szilágyi, Tóth – Farkas – Prosser (Papp, 89.), Szatmári (Szakály, 74.), Gajdos (Rácz, 89.), Géresi (Kundrák, 60.) – Bíró. Vezetőedző: Stevanovic Aleksandar.

PMFC: Helesfay – Terbe (Major, 84.), Rácz, Katona, Majnovics (Mayer, 84.) – Krausz, Kocsis (Kártik, 76.), Kesztyűs – Harsányi (Tóth-Gábor, 46.), Gera Z. (Kövesdi, 76.), Szabó. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram