Ellenfél-lesen: Szeged-Csanád GA.

Vasárnap ötvenedszer mérkőzünk meg a bajnokságban a Tisza-parti együttessel.

Pikáns összecsapással folytatja a bajnokságot NB II-es labdarúgócsapatunk, amely a Merkantil Bank Liga 33. fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendégeként lép pályára vasárnap 17:00 órakor a Szent Gellért Fórumban. A PMFC jelenleg negyvenkilenc ponttal a tabella hatodik, míg a házigazda kék-feketék ötvenegy ponttal a táblázat ötödik helyén állnak.

A párharc további érdekessége, hogy felek ötvenedszer találkoznak a bajnokságban, hiszen a jogelődöket is figyelembe véve eddig negyven első-, hét másodosztályú, illetve két NB III-as találkozót játszottak le a csapatok. Az összesített mérleg húsz pécsi, illetve tizenöt szegedi győzelem, tizennégy meccs pedig döntetlen ért véget. A gólkülönbség ötvenkilenc-ötven a javunkra.

A Tisza-parti gárda az idei szezonban eddig tizennégy találkozóját megnyerte, kilencszer pontot szerezett, míg kilenc alkalommal kikapott, ezalatt a szegediek negyvenszer találtak be, míg a kapott góljaik száma harmincnégy. Legeredményesebb játékosuk Gajdos Zsolt, aki hat gólnál jár, őt követi korábbi támadónk, Bíró Bence, aki már ötször volt eredményes az idény során.

NB II-es csapatunk legutóbb 2020-ban aratott vendégsikert a Szent Gellért Fórumban, akkor Rácz László találatával nyertünk idegenben 1-0-ra. Az azóta itthon és idegenen lejátszott bajnokik azonban mind döntetlennel értek véget: 2021 áprilisában és abban az évben novemberben is 1-1-gyel zártunk, míg tavaly májusban és októberben pedig 0-0-s végeredmény született a Szeged ellen.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram