Ellenfél-lesen: Gyirmót FC Győr

Az idei szezonnak új vezetőedzővel nekivágó kék-sárgákat fogadjuk a Merkantil Bank Liga 6. fordulójában.

Remek szezonrajtjának köszönhetően a tabella 3. helyén álló NB II-es labdarúgócsapatunk vasárnap 19:00 órától a jelenleg az utolsó előtti helyen tanyázó Gyirmót FC Győrt fogadja a Merkantil Bank Liga 6. fordulójában. Hétvégi ellenfelünk kispadján májusban változás történt, Csertői Aurél helyét Csizmadia Csaba vette át, aki nem először dolgozik Gyirmóton, korábban labdarúgóként 2012-től kezdődően másfél éven keresztül erősítette a kék-sárgákat.

Az előző idényt a másodosztályú pontvadászat 7. helyén záró Gyirmót keretében nem történt nagy változás a nyári átigazolási időszak során. Távozott Berki István (?), Herjeczki Kristóf (Nyíregyháza), Nagy Patrik (Mosonmagyaróvár), Nahirnij Artem (Mezőkövesd) és Simon András (Csákvár). Őket pótolva pedig leigazolták Adamcsek Mátét (Nyíregyháza), Jova Bálintot (Iváncsa), Mayer Ádámot (Mosonmagyaróvár), Szőke Gergőt (MTK) és Takács Ronaldot (Budafok).

Riválisunk számára döcögősen indult a 2023/2024-es idény. A nyitány alkalmával szoros meccsen, de 3-2-re kikaptak a feljutást megcélzó Győrtől, majd pedig 1-0-ra alulmaradtak Soroksáron, ezt követően azonban háromszor is pontot szereztek, mégpedig úgy, hogy 1-1-et játszottak a jelenleg éllovas Budafokkal, valamint a szintén feljutó álmokat dédelgető Szegeddel is, míg legutóbbi játéknap során a Mosonmagyaróvár ellen végeztek 2-2-re.

Ellenfelünk házi góllövőlistáját az élvonalbeli rutinnal rendelkező Medgyes Zoltán és Soltész Dominik holtversenyben vezeti fejenkénti 2 góljával, míg mögöttük sorakozik az egyaránt eddig 1 találatnál járó Dudák Dávid és Adamcsek Máté. Utóbbit nem kell különösebben bemutatni Pécsett, hiszen a támadó korábban a PMFC színeiben rúgta a gólokat a másodosztályban, míg egy nyíregyházi kitérőt követően idén nyáron került a Gyirmót FC Győr gárdájához.

Ami a közös meccstörténelmet illeti, a Gyirmót gárdájával kisebb megszakítással ugyan, de 2007 óta vívunk ádáz küzdelmeket. Az NB II-ben eddig 12 alkalommal találkozott a két együttes, s abszolút kiegyenlített a mérleg, 4 pécsi győzelem mellett 4 döntetlen és 4 gyirmóti siker született, ráadásul még a gólkülönbség is megegyezik, 17-17 találat szerepel mindkét csapat neve mellett. Ezen a PMFC vasárnap 19:00 órától a Stadion utcában javíthat, ahol számítunk szurkolóink biztatására!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram