Czinkon Szabolcs csatlakozott stábunkhoz

A korábbi kupagyőztes bonyhádi tréner Mátyus János munkáját segíti asszisztens edzőként.

A 40 esztendős Czinkon Szabolcs 2010-ben szülővárosában, Bonyhádon kezdte edzői pályafutását utánpótlásvonalon, majd a Szekszárdi UFC-nél tevékenykedett közel öt évig, ezt követően pedig a Puskás Akadémián töltött el közel három sikeres esztendőt. Később Tököli Attila mellett a Paksi FC másodikszámú együttesének asszisztensedzője volt, majd következett a Budapest Honvéd tartalék együttese.

Kispesten Pisont István vezetése mellett az első csapatot is irányították, amellyel az NB I-ben az 5. helyen zártak, míg 2020-ban megnyerték a MOL Magyar Kupát. A folytatásban az Újpest FC-nél ismét fiatalokkal foglalkozott három éven keresztül. Ezt követően dolgozott a III. Kerületi TVE klubjában, majd az NB III-as Marfűt irányította, mígnem Mátyus János hívószavára azonnal igent mondott a PMFC-nek.

Czinkon Szabolcs a múlt vasárnapi Ajka elleni hazai bajnoki mérkőzésen mutatkozott be.a PMFC asszsiztens edzőjeként. Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

– Megtisztelő és egyben óriási büszkeséggel tölt el, hogy Mátyus János segítőjének kért fel a PMFC-nél – árulta el asszisztens edzőnk. – Bonyhádiként mindig is úgy néztünk fel a Pécsre, mintha a Fradiról lenne szó. Már akkor is mindenki itt akart focizni, dolgozni, lévén, hogy a régió vezetőegyesületéről beszélünk. Szakmai szempontból óriási kihívásként élem meg a feladatot, amit örömmel vállaltam el.

Czinkon Szabolcsot ezúton is sok szeretettel köszönjük Pécsett és eredményes munkát kívánunk neki a PMFC szakmai stábjával!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram