Hajrában kapott góllal maradtunk alul

NB II-es labdarúgócsapatunk az Aqvital FC Csákvár vendégeként lépett pályára a Merkantil Bank Liga 25. fordulójában. Több hiányzónk is volt a Fejér vármegyeiek ellen, Szekszárdi és Krausz piros lap, Helesfay és Szeles pedig sérülés miatt hiányzott, rajtuk kívül pedig a kétmeccses eltiltását töltő vezetőedzőnk, Mátyus János sem ülhetett le a kispadra. Trénerünk helyett ezúttal megbízott edzőként Czinkon Szabolcs irányította együttesünket, amely a Varasdi – Miknyóczki, Rácz L., Pejovic, Hadaró – Terbe, Hudák – Lacza, Gera, Szabó – Harsányi összeállításban kezdte a találkozót.

A mérkőzés első kaput eltaláló lövése Harsányi nevéhez fűződött, aki a 10. percben egy ellene elkövetett szabálytalanságot követően laposan, a bal alsó irányába rúgta a 25-ről megítélt pontrúgást, amit Zelizi fogott meg. Alig egy minutummal utána Szabó a tizenhatos bal sarkáról eresztette meg a labdát, azonban a játékszer nem sokkal ugyan, de elszállt a bal alsó előtt. A 15. percben aztán villantak a fehér mezes hazaiak, Ominger tüzelhetett a tizenhatoson belülről jobbról, éles szögből, ám labdája elkerülte Varasdi kapuját, akinek így nem kellett játékba avatkoznia.

A 28. percben óriási helyzetet hagytak ki a házigazdák, jobbról tökéletesen szállt be a labda az ötösnél érkező Nagy elé, aki megelőzte Ráczot, de becsúszva a léc fölé vágta a játékszert. A 29. percben Ominger a tizenhatos bal sarkának közeléből tüzelhetett, a labdát Varasdi szépen tolta ki oldalra, ahol érkezett Tamás, aki csak belekapni tudott a labdába, amely pedig alig egy hajszállal zúzott el a kapunk felett. A 42. percben Nagyot indították, aki kilépett középen, a csatár ziccerét azonban Varasdi pompásan hárította, miként a félidő hajrájában Nagy gólba tartó fejesét is kitudta ütni.

A szünetben egy helyen változattunk, Lacza helyett Vas folytatta. A 47. percben Zelizi mutatott be egy óriási védést, aki gólvonal előtt vetődve fogta meg Szabó tizenhatosról erősen meglőtt labdáját. Az 50. percben ismét támadónk próbálkozott, aki ezúttal élesen balról célozta meg a rövid alsót, azonban a hazaiak hálóőre ezúttal is hatalmasat védett. A szögletet követően kisebb tömörülés alakult ki a hazai háló előtt, de a vonalról Zelizi ki tudta ütni a labdát, amit szinte már minden piros mezes bent látott, így nagyobb elánunk ellenére nem sikerült megszerezni a vezetést.

Az 56. percben ismét cseréltünk, Gera helyett Rácz Balázs lépett pályára. Az 59. minutumban egy felívelt labdát csapatkapitányunk, Rácz László csúsztatott fejjel Hudák elé, aki az előző körben látványos gólt szerzett, de ezúttal középpályásunk balról leadott életerős lökete nyomán azonban fölé csavarodott a labda. A folytatásban is igyekeztünk betalálni, ám a 69. percben Szabó és Zelizi párharcát újfent utóbbi nyerte. A 78. percben a becserélt Dusinszki távoli kísérletét ütötte ki Varasdi. Eközben érezhetően megváltozott a találkozó hangulata, és igyekeztek mielőbb dőlőre vinni a felek.

Az utolsó tíz percben járva a védelemben és a támadósorban is frissített megbízott edzőnk, aki Majnovicsot és Tóth-Gábor is becserélte. A 88. percben azonban Szakály jobb oldali szögletét Simon fejelte a hálónkba, megszerezve ezzel a vezetést, és mint nem sokkal később kiderült, a győzelmet is a Csákvárnak. A PMFC játéka alapján rászolgált volna legalább a döntetlenre, ám vereségünkkel kilenc fordulóval a bajnokság vége előtt nehéz helyzetbe kerültünk. A válogatott szünetet követően legközelebb otthon játszunk, március 31-én a HR-Rent Kozármislenyt fogadjuk.

Merkantil Bank Liga, 25. forduló
Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 200 néző. Vezette: Sipos (Punyi, Márkus)
Aqvital FC Csákvár – PMFC 1-0 (0-0)
Gsz.: Simon (88.)
Sárga lap: Szalai (25.), Babos (73.), ill. Terbe (74.), Pejovic (80.)

Aqvital FC Csákvár: Zelizi – Szalai, Babós, Karacs, Murka – Ominger (Nahirini, 56.), Mészáros, Szakály – Tamás (Yablonskyi, 81.), Nagy (Simon, 64.), Gazdag (Dusinszki, 64.). Vezetőedző: Tóth Balázs.

PMFC: Varasdi – Miknyóczki, Rácz L., Pejovic, Hadaró (Majnovics, 82.) – Terbe, Hudák – Lacza (Vas, 46.), Gera (Rácz B., 56.), Szabó – Harsányi (Tóth-Gábor, 90.). Megbízott edző: Czinkon Szabolcs.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram