Veretlenül lett bajnok női csapatunk

A női NB II Nyugati-csoport zárófordulójában gálameccset rendeztek a Verseny utcában az élvonalba már feljutó PMFC-s lányok.

Amint arról korábban beszámoltunk, újoncként szereplő NB II-es női labdarúgócsapatunk a Pápa legyőzésével már biztossá tette bajnoki címét és feljutását az élvonalba. Bolboaca Augustin vezette együttesünk a Nyugati-csoport 2023/2024-es szezonjának vasárnapi zárófordulójában sikeresen feltette az i-re a pontot, mégpedig azzal, hogy vendégként pályára lépve – az egyaránt 15 éves Kiss Enikő és Hajdú Bíborka személyében újoncot avatva – 14-0-ra ütötte ki a PVSK-t, így a hölgyek veretlenül zárták a bajnokságot. A PMFC mérlegét tekintve ezzel minden előzetes várakozást felülmúlva robogott végig a mezőnyön, a piros-feketék 22 bajnoki találkozón 21 győzelmet arattak és csupán 1 döntetlent játszottak, ráadásul tették mindezt a legtöbb gólt rúgva, szám szerint 175 találatot jegyeztek a mieink, miközben a legkevesebbet kapták, 6-ot. Folytatás következik, de már a lagjobbak között, az augusztusban rajtoló Simple Női Ligában!

Női NB II, Nyugati-csoport, 22. forduló
Pécs, PVSK Sportkomplexum
PVSK – PMFC 0-14 (0-5)
Gólszerzők: Gyánó (11., 22., 57.), Turi (12., 24.), Égi (31., 73., 85.), Bocz (48., 79.),Bódis (50.), Nyéki (60.), Hajdú (72.), Kőmíves (88.)

PMFC: Balogh Zs. – Rituper (Patai, 57.), Bocz, Gyánó, Buzási (Hajdú, 57.) – Balogh R. (Kövesdi, 57.), Spiel (Kőmíves, 57.), Égi – Bódis (Máté, 57.), Turi (Nyéki, 57.), Farkas (Kiss, 57.). Vezetőedző: Bolboaca Augustin.

– Gratulálunk mindenkinek, nem kis teljesítmény veretlenül zárni egy bajnokságot. Külön büszkék vagyunk arra, hogy ismét két, 15 esztendős akadémistánk tudott bemutatkozni a felnőttek között – értékelt Bolboaca Augustin, edző.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram