Fontos siker a paksi ítéletidőben

Szalánszki Gergő és Ikonomou Konstantinos góljával 2-0-s sikert arattunk a Paksi FC II. vendégeként az 5. fordulóban.

A sikeresen vett somogysárdi kupameccsét követően újra a bajnokságban folytatta szereplését NB III-as labdarúgócsapatunk, amely a Dél-Nyugati csoport 5. fordulójában a Paksi FC II. vendégeként lépett pályára kedd délután. Aczél Zoltán vezetőedzőnk a tolnaiak ellen a Helesfay – Sági, Ikonomou, Füredi, Bor – Rabatin, Zvara – Szalánszki, Ócsai, Fejős – Tóth összeállításban küldte pályára a PMFC. Bár előzetesen a kezdőbe lett nevezve Hegedüs, támadónk a bemelegítés során kisebb sérülést szenvedve mégsem tudta vállalni a játékot, s helyette Bor kapott lehetőséget.

Jól kezdtük a találkozót, a 4. percben egy szögletből visszagurított labdát Rabatin tüzelt rá 25-ről a zöld-fehérek bal felsőjét kinézve, azonban a frissen leigazolt, korábbi bajnok és kupagyőztes Kovácsik nagyot vetődve ki tudta tolni a gólba tartó labdát. A folytatásban nagy küzdelemben zajlott az összecsapás. Kisebb-nagyobb szabálytalanságok ugyan megszakították a folyamatos játékot, ám a 35. percben sikerült megszereznünk a vezetést. Fejős tálalt a kapu elé, ahol nem tudtak felszabadítani az atomvárosi védők, Szalánszki pedig kissé jobbról a rövidbe lőtt, 0-1.

Egygólos előnnyel fordulhattunk, majd nem sokkal a térfélcsere után könnyen növelhettük volna előnyünket. A 48. percben egy baloldali beadást Füredi fejelhetett rá az ötös magasságából, Kovácsik azonban óriási bravúrral menteni tudott. Eközben sűrű sötét felhőkkel megérkezett az ítéletidő Paksra, így heves esőzésben játszottak tovább a csapatok. Az 56. percben a szünetben cserként pályára lépő Morvai tört kapura balról, kísérletét ellenben a paksiak rutinos hálóőre vetődve kitudta ütni, de látványosan védett Helesfay is, aki a 60. minutumban Pesti ziccerét hárította.

A 70. percben aztán eldöntötte a három pont sorsát remekül játszó együttesünk. Fejős baloldali beadását Ikonomou bólintotta közelről vendéglátóink kapujába. Védőnk egyúttal első bajnoki gólját jegyezte a PMFC színeiben. Ezt követően még a mérkőzés hajrájában Tóth is betalálhatott volna, ám végül nem esett több gól, így 2-0-s sikert aratva NB III-as labdarúgócsapatunk elhozta a győzelemért járó három pontot az egészen ideáig veretlenül álló Paksi FC II. otthonából. Folytatás szeptember 1-jén, vasárnap 16:00 órakor, amikor is PMFC a Dunaharaszti MTK-t fogadja a Stadion utcában.

NB III Dél-Nyugati csoport, 5. forduló
Paks, Paksi FC Stadion, edzőpálya. 100 néző. Vezette: Iványi (Aczél, Bán)
Paksi FC II. – PMFC 0-2 (0-1)
Gsz.: Szalánszki (35.), Ikonomou (70.)

PMFC: Helesfay – Sági, Ikonomou, Füredi, Bor (Vas, 63.) – Rabatin, Zvara – Szalánszki (Bachesz, 83.), Ócsai (Morvai, 46.), Fejős (Wirth, 70,) – Tóth Z. Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram