Hárompontos bemutatkozás

Soha rosszabb bajnoki rajtja ne legyen a pécsieknek! A Baranya megyei I. osztályt magabiztosan megnyerő PMFC vasárnap délután egy osztállyal feljebb, az NB III Közép-csoportjának 1. fordulójában a tavalyi harmadosztályú szezont a hetedik helyen záró Dunaharaszti MTK vendégeként kezdte meg bajnoki szereplését. A mérkőzésre még a Pest megyeiek szerint is nagy volt az érdeklődés, ráadásul a szép számmal érkező vendégdrukkerek remek hangulatot teremtettek a sporttelepen.

A találkozót Márton Gábor tanítványai kezdték aktívabban, sok feladatot adva ezzel a DMTK védelmének. Kimondottan élvezetes és kemény harc folyt a pályán, majd negyedóra elteltével Takács Ákos húzta meg a váratlant, életerős lövése középre, kissé a léc alá tartott, a kapus azonban kitolta szögletre a játékszert. A jobbról elvégzett sarokrúgás szintén nem volt rossz, Koller Krisztián csúsztatását csak nagy nehézségek árán tudták hatástalanítani a kék-fehérek. Ezt követően is dominált a Pécs, csak idő kérdése volt, mikor születik meg az első gól.

A kérdésre hamar megkaptuk a választ, hiszen a 22. percben megszereztük a rendkívül fontos vezetést. Egy kifejelt szögletet Károly Bálint gyűjtött be és tett vissza balról, az ötösnél pedig az üresen maradt Bodor Márkó csúsztatott védhetetlenül a kapu bal felébe, 0-1! A 31. minutumban a vezetést megszerző játékosunk duplázhatott volna. A felezővonaltól Kónya Kornél indította testvérét a jobb szélen, aki ahogy kell, elnyargalt az alapvonalig, majd középre tálalt. A második hullámban érkező Bodor Márkó tisztán átvette a játékszert és egy pillanat múlva már kapura is szúrta, ám löketét bravúrral mentették a védők a gólvonalon!

A folytatásban is egyértelműen a pécsiek akarata érvényesült az összecsapás első félidejében, a szünetig többször szerezhettek volna gólt a mecsekaljaiak. A játékrész 44. percében Koller Krisztián végzett el egy pontrúgást a hazaiak tizenhatosának bal sarkától, a DMTK kapujának jobb alsó sarkába tartó labdáját viszont nagy bravúrral tornászta ki Szacskó László. A hálóőrnek kicsit később is nagy mákja volt miután Takács Ákos szabadrúgását Erőss Csaba csúsztathatta volna meg, ha nem marad le egy hajszállal a labdáról. Ráadásul a kísérlet így is csak néhány centivel pattant el a kapufa mellett, ígéretes lehetőség volt ez is, a félidőben maradt a 0-1.

A fordulást követően a Hadobás Gergőt váltó Havasi Dániel percei következtek, akinek kis különbséggel ugyan, de egymást követően két helyzete is volt a gólszerzésre. A 65. minutumban például egy elérhetetlennek tűnő hosszú labdát Kónya Dávid vett le, lefordult védőjéről majd középre tálalt. A játékszert Havasi Dániel fogadta, középre tartó lapos lövését azonban megfogta a dunaharaszti kapus. Az újabb fordulat a 74. percben jött, amikor is minden pécsi gólt kiáltott, miután Turi Tamás labdáját Károly Bálint a gólvonalon túlra sodorta. Csakhogy Csonka Bence játékvezető les címen nem adta meg a mieink találatát.

Hasonló szituáció zajlott le a hajrába lépve, a 82. percben Kónya Dávid átlövése szállt el a tizenhatosra betömörülő játékosok között és landolt a hálóban, ugyanakkor a játékvezető ezt sem adta meg, mondván, hogy egy lesen tartózkodó pécsi zavarta a kapust a hárításban. Így aztán volt még miért izgulni, attól eltekintve, hogy Króner Péter tanítványaiban nem igazán volt meg a kellő átütőerő. A kék-fehér csíkos mezesek a 88. percben váratlanul mégis egyenlíthettek volna, szerencsére Bozsik Viktor fejese a kapufáról kifelé pattant. Válaszul az ötösön belül Schmidt Zsolt fektette el a kapust, jobbról már csak az üres kapuba kellett volna lőnie, de labdáját blokkolni tudta egy védő. Végül maradt az 1-0-s állás, így tehát győzelemmel mutatkozott be a PMFC az NB III-ban!


NB III Közép-csoport, 1. forduló
Dunaharaszti, Dunaharaszti MTK Sporttelep, 500 néző. Vezette: Csonka Bence
Dunaharaszti MTK – PMFC 0-1 (0-1)
Gólszerzőnk: Bodor Márkó (22.)
Sárga lap: Mészáros (74.), illetve Koller (38.), Takács (55.)

Dunaharaszti MTK: Szacskó – Farkas P., Rétsági, Márton, Scheiber, Farkas T. (Kovács, 55.), Gacsal, Rebecsák (Szanku, 56.), Dallos, Mészáros, Bozsik. Vezetőedző: Króner Péter.

PMFC: Sólyom – Kónya K., Erőss, Fellai, Turi – Koller – Kónya D., Takács (Horvát, 72.), Bodor (Schmidt, 62.), Károly – Hadobás (Havasi, 60.). Vezetőedző: Márton Gábor.


 

OLVASTA MÁR?

Edzői értékelés

Az NB III Közép-csoport 19. fordulójában a PMFC 2-1-es vereséget szenvedett a dobogós helyen álló SZEOL SC vendégeként. A bajnoki mérkőzést követően Vas László és ...
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram