Napról napra keményen dolgozik

A 19 éves Hleba Tamás egyelőre kevés játéklehetőséget kapott Márton Gábortól ebben a szezonban, de korántsem biztos, hogy ez így is marad. Főként, ha a szerdai, Videoton elleni teljesítményét nézzük. A fiatal játékos tavaly az U19-es és a felnőtt csapat között ingázott, idén pedig NB III-as együttesünkbe szeretné beverekedni magát. Ha a hozzáállásán múlik, akkor ez sikerülni is fog neki.

– Milyen volt a Vidi elleni meccs a pályáról? Tavaly sokan még a megye I-ben fociztatok, most pedig válogatott labdarúgók ellen kellett játszani.

– Egy NB I-es csapat ellen mindig élmény játszani, főleg, hogy egy bajnokaspiráns gárdáról van szó. Belülről egészen különleges érzés volt olyan játékosok ellen focizni, akiket eddig szinte csak a tévében láttam. A meccs irama jóval magasabb volt, mint amihez szoktunk, de ez várható is volt. Úgy gondolom, ahhoz képest, hogy tavaly sokan még a megyében játszottunk, nem vallottunk szégyent. Főleg, hogy mi nem a rendes kezdő tizeneggyel léptünk pályára, ellentétben a Videotonnal.

pmfc-videoton-mk-040

– A fiatalok közül többen is jó teljesítményt nyújtottatok, amivel megnehezíthetitek Márton Gábor dolgát a csapat kialakításakor.

– Szerencsére sokaknak sikerült jó teljesítményt nyújtani, de koncentrálnunk kell a következő mérkőzésre is, hisz ebben a sportban az a szép, hogy napról napra, hétről hétre keményebben kell dolgozni. Én ennek vagyok a híve, ebből lesz majd az eredmény. Meg kell majd próbálnunk a Videoton elleni mérkőzés pozitívumait átvinni a bajnoki meccsekre is. Azzal, hogy sok jó teljesítményt láthatott a mester, úgy érzem, jó értelemben megnehezítettük a dolgát. Egy edző nem is kívánhatna annál kellemesebb gondot, mint több jól teljesítő játékos közül kiválasztani, kit küldjön hétvégén a pályára. Úgy érzem, kezdünk visszatérni a normál kerékvágásba és egyre jobb teljesítményt nyújtunk egyénileg és csapat szinten.

– Szombaton nyolc és fél év után ismét Komló – PMFC derbit rendeznek, ez az a megyei rangadó, amivel szemben a legnagyobb a szurkolók elvárása. Ezen a meccsen mindenképpen győzelmet várnak tőletek. Hogy készültök a meccsre?

– Minden mérkőzésre a három pontért megyünk és ez nem lesz máshogy szombaton sem! Igen, rangadó elé nézünk, de ez nem változtat semmin, nem szabad kivinnünk a pályára az elvárás súlyát. Ugyanúgy kell futballoznunk, ahogy eddig is tettük es ugyanúgy kell majd koncentrálnunk, mint eddig, hogy megszerezzük a három pontot.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

OLVASTA MÁR?

Kialakult a végleges őszi menetrend

Elkészültek az augusztus 2-án rajtoló Merkantil Bank Liga NB II. párosításai, illetve az őszi sorozat végleges időbeosztása is felkerült az MLSZ adatbankjának felületére. Az őszi ...
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram