Napról napra keményen dolgozik

A 19 éves Hleba Tamás egyelőre kevés játéklehetőséget kapott Márton Gábortól ebben a szezonban, de korántsem biztos, hogy ez így is marad. Főként, ha a szerdai, Videoton elleni teljesítményét nézzük. A fiatal játékos tavaly az U19-es és a felnőtt csapat között ingázott, idén pedig NB III-as együttesünkbe szeretné beverekedni magát. Ha a hozzáállásán múlik, akkor ez sikerülni is fog neki.

– Milyen volt a Vidi elleni meccs a pályáról? Tavaly sokan még a megye I-ben fociztatok, most pedig válogatott labdarúgók ellen kellett játszani.

– Egy NB I-es csapat ellen mindig élmény játszani, főleg, hogy egy bajnokaspiráns gárdáról van szó. Belülről egészen különleges érzés volt olyan játékosok ellen focizni, akiket eddig szinte csak a tévében láttam. A meccs irama jóval magasabb volt, mint amihez szoktunk, de ez várható is volt. Úgy gondolom, ahhoz képest, hogy tavaly sokan még a megyében játszottunk, nem vallottunk szégyent. Főleg, hogy mi nem a rendes kezdő tizeneggyel léptünk pályára, ellentétben a Videotonnal.

pmfc-videoton-mk-040

– A fiatalok közül többen is jó teljesítményt nyújtottatok, amivel megnehezíthetitek Márton Gábor dolgát a csapat kialakításakor.

– Szerencsére sokaknak sikerült jó teljesítményt nyújtani, de koncentrálnunk kell a következő mérkőzésre is, hisz ebben a sportban az a szép, hogy napról napra, hétről hétre keményebben kell dolgozni. Én ennek vagyok a híve, ebből lesz majd az eredmény. Meg kell majd próbálnunk a Videoton elleni mérkőzés pozitívumait átvinni a bajnoki meccsekre is. Azzal, hogy sok jó teljesítményt láthatott a mester, úgy érzem, jó értelemben megnehezítettük a dolgát. Egy edző nem is kívánhatna annál kellemesebb gondot, mint több jól teljesítő játékos közül kiválasztani, kit küldjön hétvégén a pályára. Úgy érzem, kezdünk visszatérni a normál kerékvágásba és egyre jobb teljesítményt nyújtunk egyénileg és csapat szinten.

– Szombaton nyolc és fél év után ismét Komló – PMFC derbit rendeznek, ez az a megyei rangadó, amivel szemben a legnagyobb a szurkolók elvárása. Ezen a meccsen mindenképpen győzelmet várnak tőletek. Hogy készültök a meccsre?

– Minden mérkőzésre a három pontért megyünk és ez nem lesz máshogy szombaton sem! Igen, rangadó elé nézünk, de ez nem változtat semmin, nem szabad kivinnünk a pályára az elvárás súlyát. Ugyanúgy kell futballoznunk, ahogy eddig is tettük es ugyanúgy kell majd koncentrálnunk, mint eddig, hogy megszerezzük a három pontot.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram