Mindent belead a győzelem érdekében

Koller Krisztián szerepe minden pécsi futballkövető előtt ismert. Az NB III-ban szereplő PMFC középpályásától egyértelműen azt várják, hogy nyerje vissza korábbi formáját és rutinjával legyen vezére csapatának. A spíler szerint jó úton halad efelé, önbizalmának pedig az is jót tett, hogy az előző fordulóban szezonbeli második góljával beállította a Komló elleni 3-1-es pécsi győzelem végeredményét.

– Tudtam, hogy a formám visszaszerzése nem lesz egyszerű feladat, de úgy érzem, kezdem utolérni magam. Azt gondolom, ez elmúlt hetekhez képest már a játékom is jobb. Minden erőmet bevetve igyekszem teljesíteni.

Hangulat szempontjából milyen volt a Komló elleni megyei rangadó?

– Nagyon jó volt, hogy ilyen sokan elkísérték a csapatot a komlói derbire. A pécsi tábor szerepe példaértékű, hiszen nem csak a megye határain belül, hanem akár az ország másik felére is elkísérnek minket. Mellettünk állnak és buzdítanak minket.

Belülről milyennek tűnt az összecsapás?

– Egy percig sem volt kérdéses, hogy megnyerjük-e a mérkőzést. Jobb csapat vagyunk a Komlónál, ám ezek a meccsek mindig nehezek. Ehhez ráadásul még az is társult, hogy kritikán aluli pályán kellett futballoznunk. Mindent egybevetve kézben tartottuk a találkozót, a bekapott gól sem zökkentett ki minket és magabiztosan hoztuk el a három pontot.

Egymást követően másodszor játszottál feljebb tolva, jobban tetszik ez a szerepkör?

– Kimondottan örülök, hogy a középpályán feljebb játszhatok, mert így többet tudok részt venni a támadásokban, illetve nagyobb lehetőségem van a kapu elé érkezni. Jól érzem magam ezen a poszton, igyekszem minél több gólpasszal szolgálni, vagy ha úgy adódik, tovább növelni góljaim számát.

komlo-pmfc-016

Te szerezted a csapat harmadik, egyben mindent eldöntő gólját. Miként történt?

– Sok jól fejelő játékos van a csapatban, de eddig valamiért nem igazán sikerült értékesíteni a pontrúgásainkat. Most viszont kettőt is ki tudtunk használni. Egy ilyen oldalszabadrúgást követően fejeltem én is a gólomat. Egy rossz talajú pályán kifejezetten előnyös a rögzített szituációkra koncentrálni, mert ezáltal meccseket lehet eldönteni.

Góljaidat eddig kizárólag idegenbeli találkozók során jegyezted. Mit gondolsz, szombaton a Szentlőrinc ellen ez változhat?

– Persze, azon leszek, hogy ez változzon. Az elsődleges viszont a három pont megszerzése. Számomra teljesem mindegy, hogy közülünk kitől láthatnak gólt a szurkolók. Az a lényeg, hogy minél többször és többen találjunk be, aztán ha én is közéjük kerülök, az csak külön öröm. Egy csapat erejét az is mutatja, hogyha nem csak egy, vagy két játékos lövi a gólokat.

Végezetül, téged mennyire foglalkoztat a tabella állása?

– Nem nézem, jelenleg nincs különösebb jelentősége, még semmi sincs veszve. A Budafok kivételével már minden élmezőnybeli csapattal megmérkőztünk. Van bennem bőven hiányérzet a jelenlegi állás miatt, de nem foglalkozhatunk a múlttal. Ráléptünk egy győztes ösvényre és ezek után arra kell törekednünk, hogy ezen az úton haladjunk tovább. Amennyiben ki tudjuk tolni a folyamatos jó teljesítményt, akkor az eredményekben is meg fog mutatkozni. Most a legfontosabb, hogy a Szentlőrinc elleni meccset mindenképpen behúzzuk itthon.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram