Gálaest az élvonalat megjárt pécsi focistáknak

nevtelen

Idén első alkalommal ünnepelhetjük meg hivatalosan is Pécs futballsikereit, korábbi neves játékosait. A Pécsi Labdarúgás Napját dr. Páva Zsolt polgármester javaslatára november 4-ére tűzte ki az önkormányzat. A jeles évforduló másnapján gálaestet is tartanak a Kodály Központban, ahova meghívják majd a város korábbi élvonalbeli futballistáit és vezetőedzőit.

1970. november 4., Pécs, PVSK-stadion. A Pécsi Dózsa 22 ezer néző előtt kifut a pályára a Newcastle United ellen az Európai Városok Kupájának 2. fordulójában. A hazaiak végül 2-0-ra nyertek Máté János duplájával, ami már abban az időben is rendkívüli teljesítménynek számított. Ám az angolok korábban szintén 2-0-ra győztek az október 21-i első felvonáson, így következhettek a büntetők, amiben a magyarok bizonyultak jobbnak.

Ennek a nagyszerű sikernek az évfordulójára tűzték ki a Pécsi Labdarúgás Napját, amelyhez méltó módon könyv is készül, amelyen már csak az utolsó simításokat végzik. A kiadvány tartalmazni fogja például az összes játékos nevét, aki valaha első osztályú pécsi csapatban futballozott.

Erre azért is volt nagy szükség, mert a november 5-i gálaestre minden olyan labdarúgót és edzőt vár a szervező pécsi önkormányzat, aki valamelyik helyi klub színeiben szerepelt első osztályú bajnokin.

A szervezők folyamatosan értesítik a meghívottakat. Ha valakit bármilyen okból nem sikerül elérni, vagy egy korábbi labdarúgónak bármilyen okból megszakadt a kapcsolata a klubbal és egykori játékostársaival, az esemény részleteiről a +36-72-950-448-es telefonszámon tud érdeklődni (PMFC klubház), vagy címét küldje el a hajrapecs@pmfc.hu e-mail címre.

OLVASTA MÁR?

fc-dabas-pmfc-050

Ezúttal nagyot küzdve nyertünk Dabason

Most már nyugodt szívvel jelenthetjük ki, nyerni jár Dabasra a PMFC labdarúgócsapata, amely november 12-én 10-0-ra nyert a Dabas-Gyón FC otthonában, ezúttal pedig az NB ...