Szombaton a Baját fogadjuk

Márton Gábor vezette labdarúgócsapatunk a hétvégén idei második felkészülési mérkőzését játssza.

Mint ismert, szerdán elmaradt a PMFC Pécsvárad elleni felkészülési mérkőzése, miután ellenfelünk jelezte, megbetegedések miatt nem tudják vállalni az összecsapást. Helyette egymás elleni játékkal pótolták az elmaradt edzőmeccset a piros-feketék.

Márton Gábor vezette NB III-as labdarúgócsapatunkra azonban így is vár még a hétvégén egy előkészületi találkozó. Január 21-én, szombaton 13:00 órától a Bács-Kiskun megyei élvonal ötödik helyezettje, a Bajai LSE lesz az ellenfél a Stadion utcai műfüves edzőpályán.

Érdekesség, hogy a Duna-parti kék-sárga alakulattal évekkel ezelőtt még az NB II-es bajnokságban rivalizáltunk. A 2007-es élvonalbeli búcsút követően először a 2008/2009-es évadban találkoztunk velük. Itthon 2-0-ra nyertünk, idegenben viszont 2-1-re kikaptunk.

via GIPHY

A két klub útjai ezt követően szintén az NB II Nyugati-csoportjában keresztezték egymást, de már a 2010/2011-es kiírásban. Vendégként újfent 2-1-es vereséget szenvedtünk el, tavasszal azonban izgalmas mérkőzésen tartottuk itthon a három pontot, méghozzá a 3-2-es végeredménynek köszönhetően.

Az időben visszamenve még Baja elleni edzőmeccsre is találhatunk példát. 2008. júliusában az éppen Nagy Tamás vezette mecsekaljaiak – Sólyom Csabával a kapuban – 4-2-re nyertek a másodosztály akkori újonca ellen. Ennyit tehát a röviden feleleveníthető közös múltról.

A mostani találkozó nyilván nem bír majd téttel, hiszen mindkét labdarúgócsapat felkészülési időszakának elején jár. Remélhetőleg az időjárás is kegyes lesz, és nem befolyásolja a meccset. A szombat délutáni edzőmérkőzés megtekintése mindenki számára ingyenes, várjuk drukkereinket ezúttal is!

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram