Változtatni kell

Turi Tamás az idei szezonban már nem egyszer bizonyította, hogy az általa elvégzett szögletek, szabadrúgások komoly veszélyt jelentenek az ellenfélre nézve. Lehetne sorolni a példákat, úgy, mint a Gyulának lőtt gólját, vagy a Békéscsaba II. elleni alakítását, de óriási szerepet játszott abban is, hogy a PMFC a bajnokság múlt hétvégi fordulójában itthon tartotta a három pontot.

Emlékezetes, hogy a PMFC 21 éves, jó rúgótechnikával megáldott középpályása végezte el az utolsó perces oldalszabadrúgást, amiből aztán, ha nagy nehezen is, de megszületett a pécsi szempontból szerencsésnek mondható méhkeréki öngól. Játékosunk ezzel kapcsolatban elmondta, hogy szeretne még nagyobb veszélyt teremteni a rögzített szituációkból.

Pmfc-Mehkerek-014

– Az edzéseken gyakorolni szoktuk a pontrúgásokat, de mindig van min csiszolni – mondta Turi Tamás, akinek legutóbbi kísérlete döntőnek bizonyult. – Kaptunk egy szabadrúgást a méhkeréki kaputól úgy 30 méterre, ami ideális volt a beíveléshez. Tudtam, hogy talán ez lesz az egyik utolsó esélyünk a győzelemre. Szerencsére elég jó helyre sikerült berúgnom a labdát, és ha nem is egy csapattársam, de egy védő befejelte, ezáltal fontos három ponthoz jutottunk.

A becsületüket tehát sikerült megőrizniük a piros-feketéknek, de a többiekkel együtt Turi Tamás is úgy érzi, hogy a tavasz során eddig nyújtott játékukon sürgősen változtatniuk kell, különben könnyen megégethetik magukat a fontos meccseken, így akár hétvégén, a Szigetszentmiklós elleni rangadón. Középpályásunk szerint ugyanakkor, ha mindenki hozza magát, megoldható lesz az elsőre nehéznek ígérkező feladat.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram