Márton Gábor: Kiharcoltuk a győzelmet!

DZS_3344

Vezetőedzőnk a csapategységben, valamint a harcias mentalitásban látta a győzelem kulcsát.

Nehéz dolga volt a PMFC-nek a Szekszárdi UFC vendégeként az NB III Közép-csoport 27. fordulójában, hiszen a baranyaiak Havasi Dániel gólja miatt korán hátrányba kerültek. A piros-feketéknek azonban még az első félidő közepén sikerült az egyenlítés Károly Bálint idénybeli 17. találatával, majd a szünetet követően Fellai József is beköszönt a sárga-feketék hálójába, így a mieink visszavágtak az őszi vereségért.

– Rosszul kezdtünk, egy ide-oda pattogó flipper-góllal a hazaiak szerezték meg a vezetést. Emiatt futottunk az eredmény után, és kellett egy kis idő, amíg a csapat talpra állt – kezdte értékelését Márton Gábor –. Ezután egy szabadrúgásból egyenlíteni tudtunk, utána pedig próbáltunk győzelemre játszani. Reálisan nézve azonban a Szekszárd jobb volt, mint mi. Azért is érdekes ez a játék, mert Pécsett helyzetük sem volt, mégis elvesztettük azt a mérkőzést. Most ugyan jobban fociztak, de egységesek voltunk és szó szerint kiharcoltuk a győzelmet – mondta Márton Gábor, aki a meccs utolsó öt percét a lelátóról nézte végig.

Vezetőedzőnket a találkozó 85. percében küldte el a kispadtól Jakab Géza játékvezető, trénerünk ennek részleteiről beszélt a folytatásban.

– A két mérkőzést talán abban tudnám összehasonlítani, hogy kritikán aluli volt a játékvezetés. Tudom, hogy ez tabu téma, de kivételt teszek, még annak ellenére is, hogy megnyertük a mérkőzést. Aki kint volt, az láthatta, hogy a bírói hármas volt a leggyengébb láncszem. Olyan ítéleteket hoztak, amit sem mi, sem pedig az ellenfél nem tudott hova tenni. Nyilván vehemensen reklamáltam, amikor egyértelmű szabálytalanságot követtek el a játékosunk ellen, a sípmester pedig le sem fújta a kiállítást érő megmozdulást. Nem tettem trágár kifejezést, csak számon kértem. Vállalom a felelősséget, de ettől függetlenül nem tartom magamban a véleményemet – mondta trénerünk.

Márton Gáborra előre láthatóan eltiltás vár, aki emiatt valószínűleg nem ülhet majd le a kispadra a jövő hétvégi Budafok ellen rangadón.

– Utólagosan sajnálom, hogy így alakult, de nehéz volt elviselni az ítéleteket a mérkőzés végén. Jövő héten felkészítjük az edzéseken a gyerekeket, a pályán viszont már nekik kell megoldaniuk a feladatukat. Remélem, Húsvét után kipihenten jönnek vissza a srácok és sikerül abszolválni a Budafok elleni hazai találkozót. Nyilván jó lenne a kispadon ülni, de az sem olyan nagy baj, ha a lelátóról kell néznem a meccset, hiszen akkor a többiekkel együtt tudok majd szurkolni a csapatnak – mondta el végül Márton Gábor.

A lefújás után természetesen a hazaiak edzőjének véleményére is kíváncsiak voltunk:

– Jó kis mérkőzést láthattunk. Szerintem remekül zártuk le a területeinket, jól mentünk át védekezésből támadásba, illetve megfelelő számú helyzetet is sikerült kialakítanunk. Az élet azonban visszaad dolgokat, ezt most láthattuk. Azt gondolom, a PMFC ősszel a számtalan lehetőségéből egyszer sem tudott betalálni, míg most két gólt szereztek ellenünk. Nem voltak olyan jók, de a szerencse ezúttal a pécsiek mellé állt – ismerte el a Szekszárdi UFC vezetőedzője, Kvanduk János.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

OLVASTA MÁR?

Pmfc_U16-011

Pályán az utánpótlás

Jövő hétvégén a PMFC nagypályás utánpótlás labdarúgócsapatainak is elkezdődik a tavaszi idény. A Lőrinc Antal vezette U19-esek a bajnoki főpróba alkalmával szombaton déltől a magyar ...