Kiütöttük a bajnoki címvédőt

Öregfiúk labdarúgócsapatunk tíz emberrel fejezte be a Komló ellen 5-1-re megnyert mérkőzést.

Zsinórban másodszor hagyta el győztesen a hazai pályát a PMFC öregfiúk-gárdája. A piros-feketék a korábbi Pécsváradi Spartacus SE elleni sikert követően múlt szombaton a bajnoki címvédő, egyben ősi rivális Komlói Bányász SK-t is megverték, így a mieink továbbra is vezetik a Baranya megyei I. osztály öregfiúk-bajnokság 1-6. helyéért folytatott rájátszását.

Pécsi szempontból a lehető legjobban kezdődött az április 29-i összecsapás, hiszen a 8. percben egy balról bepasszolt labdát Vető Gábor továbbított a komlói gólvonalon túlra, ezzel megszerezve a vezetést. Ezt követően a házigazdák előtt számtalan további lehetőség akadt az előny növelésére, de Kiss György váratlan kiesését követően a kék-fehérek Korcsmár István révén egyenlítettek az első félidő 44. percében.

A fordulást követően nem érződött a mieink játékán az emberhátrány, olyannyira, hogy második játékrész 65. percében Soós Attila találatával ismét megragadtuk az előnyt. Innentől aztán már úgy fociztak a mecsekaljaiak, ahogy a csövön csak kifért: a 75. minutumban Szatmári Sándor köszönt be, majd a 77., illetve a 79. percben Nagy Ervin duplázott, kialakítva az 5-1-es végeredményt.


Öregfiúk M. I. – 1-6. helyosztó, 5. forduló
PMFC – Komlói Bányász SK 5-1 (1-1)
Gsz.: Vető (8.), Soós (65.), Szatmári (75.), Nagy (77., 79.), ill. Korcsmár (44.)

PMFC: Retkes – Bencze, Soós A., Kiss, Kovácsfy – Lehota, Nagy, Szatmári, Élő – Vető, Pataki.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram