Rendületlenül teszi a dolgát

Sólyom Csaba nem csak a közelmúltban betöltött harminchetedik életéve okán nevezhető rutinos kapusnak, napjainkig ugyanis nagyságrendileg százötven bajnoki mérkőzésen védett a PMFC-ben. És akkor még korábbi klubjaiban játszott meccseit nem is számoltuk ide…

Saját nevelésű hálóőrünk akár hátra is dőlhetne, csakhogy őt nem olyan fából faragták. Családapai teendői mellett edzőként felel a pécsi utánpótlás kapuspalántáiért, míg az NB III-asok csapatkapitányaként épp egy kemény felkészülés elején jár.

via GIPHY

Túl az alapozás első hetén, harminchét évesen hogy ízlik a mindennapi kemény munka?

– Azt nem mondom, hogy minden perce könnyű a felkészülésnek, de tudom, ezt végig kell csinálnom, és így jó formába kerülök majd a bajnokságra. Mi kapusok ilyenkor tartós terhelést végzünk, aztán a tréningek vége felé csatlakozunk a csapathoz. Az eddigi programban kapura lövések, játékok szerepeltek, majd a végen futómunkát végeztünk – mondta el Sólyom Csaba.

Hétvégén számot adhattok arról, hogy jelenleg hol tart a csapat a felkészülésben. Várod már a szombati Veszprém elleni edzőmeccset?

– Persze, hogy várom – vágta rá a kapus. – Az edzőmeccseknek más a hangulata, mint a bajnokinak. A legfontosabb, hogy a csapatjátéknak kell egyre jobbnak lennie, így ebbe kell mindenkinek beleraknia a magáét. Az eredményből pedig nem szabad egyelőre messzemenő következtetéseket levonni – vélekedett a szombati felkészülési meccsel kapcsolatban a PMFC hálóőre.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram