Meccstörténelem: PMFC – Honvéd II.

Vasárnap ismét hazai pályán játszik Márton Gábor vezette labdarúgócsapatunk, amely az NB III Közép-csoport 3. fordulójában a Budapest Honvéd-MFA II. gárdáját látja vendégül. Bár a két együttes között ebben az osztályban ez lesz az első összecsapás, leghűségesebb szurkolóink emlékezhetnek arra, hogy korábban négy alkalommal játszottunk a kispestiek második számú csapatával az NB II-ben.

Az örökmérleg mecsekaljai szempontból nézve igencsak pozitív, főleg a két győzelem és az ugyanennyi döntetlen tudatában. Emellett a gólkülönbség is remek, a négy korábbi meccs alatt 9-et rúgtunk és csupán 3-at kaptunk ellenfelünktől. Az pedig még jobban a pécsiek malmára hajtja a vizet, hogy idehaza mindig megvertük az egykori katonacsapat tartalékjait.

Az első Honvéd II. elleni itthoni bajnokira 2009. szeptember 12-én került sor, az NB II Nyugati-csoport 6. fordulójában. A 800 néző előtt rendezett találkozón a hazai piros-feketék az első félidő vége felé szerezték meg a vezetést. A 43. percben Berdó Balázs adott be jobbról, az alapvonal közeléből lágyan, Kecskés Tamás pedig 5 méterről a kapu jobb oldalába fejelt.

pécs-honvéd2

A fordulást követően több helyzetet is kihagytak a házigazdák, mígnem a 71. minutumban sikerült bebiztosítani a három pont sorsát. Az első gólhoz hasonlóan ezúttal is Berdó Balázs jobb oldali beadásából született találat. Csakhogy ezúttal Gyánó Szabolcs jeleskedett a befejezésben, aki 11 méterről, ballal a kapu bal oldalába lőtt, beállítva a 2-0-ás végeredményt.

PMFC: Hegedüs – Simonfalvi, Lantos, Sütő, Szamosi – Berdó, Regedei, Kecskés (Horváth A., 81.), Fónai (Cseri, 55.) – Gyánó, Lovrencsics (Horváth Zs., 60.). Vezetőedző: Botos Antal.

Honvéd II: Kunsági – Medgyesi, Sós, Madar, Vasas – Szőllősi (Varga Cs., 63.), Paulo Cesar, Macko (Kóródi, 52.), Fritz – Czár (Tárkányi, 81.), Bajner. Vezetőedző: Török László.

 


Legutóbb 2011. május 13-án láttuk vendégül a Honvéd II. csapatát, méghozzá az NB II Nyugati-csoport 26. játéknapján. A Mészáros Ferenc vezette pécsiek bajnokhoz méltóan kiütéses sikert arattak a vörös-feketék ellen, amit csupán 500-an láttak a Stadion utcában. Érdekesség, hogy végigjátszotta azt az összecsapást Nagy József, aki most ismét a mecsekaljaiakat erősíti.

De nézzük a lényeget, hiszen a 23. percben egy buktatásért megítélt büntetőt Gyánó Szabolcs értékesített, aki higgadtan lőtte ki a jobb alsó sarkot. Nem sokkal később Regedei Csaba passzolt csodálatosan a középen kilépő Lovrencsics Gergőhöz, aki ragyogóan vette át a labdát, majd 13 méterről a jobb alsóba gurított.

Aztán még mindig az első félidőben járva egy újabb szép pécsi akció eredményeként megszületett a harmadik hazai gól is. A félidő rendes játékideje előtt Nagy József és Lovrencsics Gergő kényszerítője után utóbbi 12 méterről a bal alsót választotta és nem hibázott. Így tehát 3-0-lal mehettek az öltözőbe a fiúk.p-h3

Maradt még izgalom a második félidőre is. Az 57. percben a két gólnál járó Lovrencsics Gergő lőtte jobbról laposan keresztbe a labdát a kapu előtt, a hosszún érkező Törtei Tamásnak pedig négy méterről nem volt nehéz dolga. A vége előtt még Nagy József is feliratkozhatott volna a góllövő listára, szemfüles védőnk elcsípett egy labdát, de nem tudott túljárni a kapus eszén, aki megfogta lövését.

PMFC: Dibusz – Nagy J., Lantos (Fodor, 61.), Todorovic, Törtei – Regedei, Scepanovic, Pintér, Godslove (Horváth Zs., 54) – Lovrencsics (Eszlátyi, 64.), Gyánó. Vezetőedző: Mészáros Ferenc.

Honvéd II: Kunsági – Varga P., Remes, Madar, Sadjo – Lengyel, Nagy A., Tisza, Czár (Tóth P., 64.) – Berki, Kovács Á. (Vernes, 64.). Vezetőedző: Lőrincz Emil.

p-h5

Reméljük, vasárnap folytatódik a jó széria!

PMFC – Budapest Honvéd-MFA II.
NB III Közép-csoport, 3. forduló
augusztus 27., vasárnap 17:30
Pécs, PMFC Stadion

A jegyeket augusztus 27-én keresse a helyszínen a B-közép bejáratánál, a Stadion utcában található 2-es, illetve északon, a Szigeti útnál a 4-es és 5-ös pénztárban. Belépéshez a B-közép szektorba a 3-as, az északi ülő szektorba az 5-ös kaput javasoljuk. Kapunyitás: 16:30-tól. A belépők ára egységesen 500 Forint.

A meccs Facebook-eseménye: http://bit.ly/2wawyx0

Szurkoljunk együtt a mecsekaljaiaknak! Hajrá, Pécs!

(a képek egy 2012 májusi PMFC – Honvéd meccsen készültek)

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram