Ki állítja meg a PMFC-t?

LAPSZEMLE: A PMFC számára nem csak meseszám a hét, hiszen lapzártánkig zsinórban pont ennyiszer nyert a csapat a bajnokságban. A piros-feketék ezzel élre is került az NB III Közép-csoportban, amit a klub fiatal játékosa, Bata Kristóf szerint meg is fognak tartani. A 19 éves spíler szerint az egységnek, a kemény munkának és a küzdeni tudásnak köszönhetik, hogy megindultak felfelé.

Paks, Rákosmente, Vecsés, Dunaújváros, Hódmezővásárhely, Makó és Szentlőrinc. Tudják-e olvasóink mi a közös ezekben a városokban? Eláruljuk azoknak is, akik nem ropogtatják kéthetente a szotyit a Stadion utcában, hogy az említett városok csapatait az utóbbi hetekben zsinórban verte az NB III-as PMFC. Ezzel a remek szériával az élre ugrottak Márton Gábor tanítványai, akik lapzártánk előtt a szegedi SZEOL-lal holtversenyben, de jobb gólkülönbségüknek hála mégis hajszálnyi előnnyel vezették a rendkívül sűrű tabellát.

21617720_1557683047585937_4993983086255264420_n

Pedig borzasztó nehezen indult, hiszen az azóta szerencsére eltűnő bizonytalanságban 4 forduló után még csak a 13. helyen szerénykedtek Bata Kristófék. A fiatal támadó azonban, ahogy az egész csapat, magára talált és ismét egyre több nézőt vonz a PMFC-stadionba.

– Kicsit bealudtunk a szezon elején, szerencsére ez már a múlté! Véleményem szerint szembetűnő formajavulásunk annak köszönhető, hogy jobban összeszoktunk, hiszen ne felejtsük el, nyáron kilenc új játékos érkezett hozzánk. Persze fejben is mindenkinek rendbe kellett tennie saját magát, fontos volt, hogy elhittük, semmi sincs még veszve, meg tudjuk menteni a szezont és elérhetjük célunkat, a feljutást – vélekedett Bata Kristóf.

A 19 éves pécsi nevelésű futballista a szezon elején még rendre a padon várt a lehetőségre, de megküzdött pozíciójáért, így a legutóbbi 4 találkozón már kezdőként számított rá Márton Gábor. Ő pedig meg is hálálta ezt, hiszen a Dunaújváros és a Hódmezővásárhely elleni kiharcolt 1-1 büntetőt, míg a Makó ellen gólt rúgott.

– A súlyosabb téli betegségem és kihagyásom után gödörben voltam és nem tudtam olyan formát nyújtani, amivel akár én, akár az edzők elégedettek lehettek volna. Persze most sem szabad megelégednem, de végre nagyjából visszahoztam magam arra a szintre, ahol voltam és így egyre többet hozzá tudok tenni a meccsekhez – mondta az ördöngös cseleinek köszönhetően hamar közönségkedvenccé váló spíler.

Sokszor említik, hogy a fiatal támadó jól lát a pályán, remek cselei és passzai vannak, de a gól nagyon hiányzik a játékából. Igaz, ami igaz, eddig mindössze 2 találatot jegyzett 29 NB III-as bajnokin. Október 14-én, a Makó ellen pedig idén először zörgette meg a hálót.

– Nagyon jó érzéssel töltött el, hogy ennyi idő után végre sikerült betalálnom. Remélem felszakad bennem egy gát és a helyzeteimet végre higgadtabban tudom majd értékesíteni. Én is minél többet hozzá szeretnék tenni a szereplésünkhöz, ehhez a rendkívüli sorozathoz, amely több tényezőnek köszönhetően jöhetett létre. Összhangban van a csapat, nagyon jó a hangulat az öltözőben, ám edzésen és meccs közben mindenki a feladatára koncentrál. Hogy végül a hetes szériából mennyi lesz, az csak rajtunk múlik, de szerintem még jóval tovább is el lehet húzni – nyilatkozta Bata Kristóf, aki hozzátette, szerinte első helyen állnak majd a félév végén.

A szurkolók még háromszor láthatják idén a PMFC-t hazai környezetben. November 4-én 13:30-tól a Szekszárd, november 18-án 13 órától az Iváncsa, míg az ősz búcsúcsmeccsén, november 25-én 13 órától a SZEOL lesz az ellenfél a Stadion utcában.


Frissítés: Azóta tudjuk, hogy a győzelmi széria egy 0-0-s döntetlennel megszakadt, de természetesen semmi sincs veszve a PMFC számára, akik legközelebb szombaton próbálhatnak meg visszakapaszkodni a tabella tetejére.


Szöveg forrása: Pécsi Hírek. Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram