Jól muzsikálnak a piros-feketék

LAPSZEMLE: Nagyon megy a PMFC szekere, a piros-feketék sorra nyerik a felkészülési mérkőzéseiket, láthatóan jó formában vannak. A vezetőedző, Márton Gábor természetesen örül a győzelmeknek, de rögtön megjegyezte, többnyire alacsonyabb osztályú csapatokkal találkoztak.

– Aki látta a PMFC-t játszani az edzőmeccseken, nem panaszkodhatott: jól futballozik a csapat, sok helyzetet dolgoz ki, sokat értékesít is, nem mellesleg alig kap gólt.

– Természetesen örülünk a győzelmeknek, de rögtön hozzá kell tennem, rendszerint alacsonyabb osztályú csapatokkal találkoztunk – mondta Márton Gábor, a PMFC vezetőedzője. – Nem így terveztük: az első három mérkőzés után már NB III.-as, NB II.-es ellenfelekkel szerettünk volna találkozni, nem rajtunk múlott, hogy ez nem valósult meg. Szóval nem szeretnénk becsapni sem magunkat, sem a játékosokat, sem a szurkolókat, helyén kell kezelni ezeket az eredményeket. Hozzáteszem, az NB II.-es Szolnok ellen jól futballoztunk, nem érdemtelenül győztünk. Több ilyen meccs kellett volna.

– Elégedett az elvégzett munkával és csapata játékával?

– Megcsináltuk, amit lehetett. Persze mindig akadnak problémák, folyamatosan ugyanazok a hibák jönnek elő, amik eddig is. Ezek a képzés, a képesség, a készség hiányosságait jelzik, az évek alatt rögzült beidegződéseken pedig nagyon nehéz változtatni. Persze azért ebben is fejlődnek a fiúk. Az a játék, azok a mozgások, amiket kérünk, s amiket szeretnénk viszontlátni, azok jobbára megvannak.

– Az átigazolási időszak végén lesz még új játékosa a PMFC-nek?

– A védelembe és a középpályára is elkelne még egy-egy futballista. Egyelőre nem vagyunk meg létszámban. Sokan hitegettek minket, ígérgették, hogy jönnek, aztán mégsem ide igazoltak. Hiába, ez az NB III. átka.

– Figyelik a riválisoknál a játékosmozgásokat?

– Persze, követjük, képben vagyunk. De inkább magunkkal foglalkozunk. Mindegyik riválisunk hozzánk jön majd tavasszal, s ha nem is feltétlenül ezeken a meccseken dől el a bajnoki cím sorsa, azért ez előnyt jelenthet számunkra. Nagyon bízom benne egyébként, hogy az őszi játékunkhoz képest megint tudunk fejlődni, s ha így lesz, akkor rendben lehet a tavaszunk. Az eredményt persze senki sem tudja garantálni, de mindenki pontosan tudja, tisztában van vele, hogy miért is játszunk.

Szöveg forrása: K. Mayer András/Dunántúli Napló. Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram