Utoljára tét nélkül

Győzelemmel hangolt a március eleji NB III-as tavaszi szezonrajtra a Márton Gábor vezette PMFC, amely szombaton a Baranya megyei I. osztály 5. helyén álló Szászvár SE ellen játszotta le hazai pályán sorozatban nyolcadik, egyben utolsó felkészülési mérkőzését. A két csapat hamar megtornáztatta a másik védelmét, pécsi oldalon előbb Kónya Dávid előtt adódott komoly helyzet, míg a vendégek részéről Makai Márk közeli fejesét Sólyom Csabának kellett a léc fölé tolnia.

A piros-feketék többször is veszélyesen törtek be ellenfelük büntetőterületére, amelyből következett néhány minimum véleményes szerelés, de a játékvezető sípja mindannyiszor néma naradt.

Aztán a mérkőzés 11. percében a remek labdát kapó Wittrédi Dávid kapunak félig háttal állva, sarokkal továbbította a Kónya Dávidtól kapott játékszert a hálóba, megszerezve így a vezetést a mecsekaljaiak számára. Innentől sokasodtak a pécsi rohamok, de újabb gól csak a szünet után esett. Pedig a látottak alapján bőven lehetett volna már az első játékrészben nagyobb az eredménybeli különbség. Kónya Dávid gólba tartó lövését például az utolsó pillanatban tudták semlegesíteni, másik esetben pedig csak az oldalhálót találta el.

DSC_1987

A fordulás után két poszt kivételével teljesen új összeállítású gárdát küldött ki Márton Gábor, aminek a 48. minutumban ismét gól lett az eredménye. Mojzer György cipőheggyel pöckölte át a kapus felett a labdát. Az iram innentől még erősebbé vált, a piros-feketék igyekeztek minden lehetőséget értékesíteni, ám többször a pontatlanság, vagy a vendégek szívós védekezése gátat szabott ennek. Aztán a 68. percben Mojzer György duplázott, aki Nagy József baloldali beadását továbbította a gólvonalon túlra.

A folytatásban Beke Péter emelése nyomán a keresztléc segítette ki Tóth Máté legénységét, de Károly Bálint tekerése sem volt éppen veszélytelen a vizitálókra nézve, miközben azért a szászváriak is okoztak olykor meglepetést, de Gőcze Gergő állta a sarat és végül sikerült kapott gól nélkül lehozni a főpróbának szánt utolsó edzőmérkőzést.

Összességében magabiztosan nyertünk, de a bajnokságban ennél pontosabban, “élesebben” kell futballoznunk! Ezzel a győztes találkozóval egyidejűleg befejezte az idei felkészülési időszakot a csapat, amely a jövő héttől már a március 3-i Kozármisleny FC elleni bajnoki rajtra koncentrál. Reméljük, sokan bíztatnak majd minket akkor is!


Felkészülési labdarúgó-mérkőzés
Pécs, Stadion utcai műfüves pálya, 150 néző.
PMFC – Szászvár SE 3-1 (1-0)
Gsz.: Wittrédi (11.), Mojzer (48., 68.)

PMFC 1. félidő: Sólyom – Puskás, Nyárasdi, Gajág, Varga – Koval, Koller – Keresztes, Wittrédi, Kiss – Kónya D. Vezetőedző: Márton Gábor.

PMFC 2. féldiő: Gőcze – Puskás, Nyárasdi, Erdős, Szabó – Nagy, Horváth – Bata, Károly, Beke – Mojzer. Vezetőedző: Márton Gábor.


 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram