Egyre jobb csapat benyomását kelti a PMFC

LAPSZEMLE: Nagyon úgy tűnik, hogy jó úton halad a PMFC labdarúgócsapata, hiszen nemcsak sorra nyeri a felkészülési meccseket, sok gólt szerez, de a játéka is szemrevaló és hatékony. A szurkolók egyre bizakodóbbak, tetszik nekik, amit a mérkőzéseken látnak.

– Három mérkőzésen lőttek tizenkilenc gólt, s mindössze egyet kaptak. Nem mellesleg: a játék is élvezetes, lüktető, gyors. Úgy tűnik, minden klappol.

– Ha az ember meg tudja értetni a játékosokkal, hogy mi a célja annak, amit csinálnak, akkor ez sülhet ki belőle – mondta Vas László, a PMFC NB III-as labdarúgócsapatának vezetőedzője. – Emellett szükség van egy egészséges kollektívára, olyanokra, akik igazi versenyzőtípusok, mindig kicsivel jobbat és többet akarnak. De nagyon fontos az is, hogy tartsuk meg a futball játékosságát, ne forduljon át az egész görcsösségbe. Úgy látom, hogy a fiúk tényleg vevők a munkára.

– Mi az, ami kifejezetten olajozottan működik már? Mivel elégedett?

– Ezt majd akkor lehet látni, ha lemegy a szezon. Az biztos, hogy amikor a játékosok visszajöttek a téli pihenőről, tele voltak motivációval, munkakedvvel. Ebben is léptünk egyet előre, s én ennek nagyon örültem. Ha elhiszik, hogy van értelme annak, amit csinálunk, a jó eredmények sem fognak elmaradni.

E54P8239

– Ami abszolút szembetűnő, hogy futnak, hogy gyorsak, hogy agresszívek. Mint tíz pitbull…

– Az edzéseken nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy elsajátítsák, hogyan kell a megfelelő helyen és időben a kellő intenzitást belevinni a játékba. Ezzel lehet játszani meccs közben, ennek köszönhetően lehet ritmust váltani. S ha ezt megszokják, nyomás alatt is képesek lesznek jól futballozni. Ezért sulykoljuk, hogy a tréningeken sem elég a közepes tempó. Ha ott megszokod a kellő gyorsaságot, a meccseken is elő tudod húzni. De ehhez még idő kell.

– Nem nagyon lankadhatnak a játékosok, mert folyamatosan adja az instrukciókat, kiabál, noszogat, javít.

– A legjobb lenne csendben ülni a kispadon. De ehhez szerintem nekem még kell egy–két év. Rajtuk kell lenni. Nem azért, mert elkényelmesednek, hanem azért, mert bennük vannak még olyan automatizmusok, amelyeket nehéz levetkőzni. Majd talán akkor maradhatok csendben, amikor bent a pályán mindent meg tudnak egymás között oldani. Ez a cél.

– A szurkolók nagyon kíváncsiak már arra, hogy kiket igazol a PMFC.

– Rajta vagyunk a dolgon. Hét játékos távozott, a helyükre biztosan érkeznek majd újak, de a téli szünetben ezt elég nehéz megvalósítani. Korábban már mondtam, hogy szeretnénk visszahozni pécsi futballistákat, jönnének is, de ez most nem egyszerű, hiszen élő szerződéseik vannak.


Jöhet a PVSK elleni mérkőzés

A PMFC három felkészülési mérkőzést játszott le eddig, az elsőn 6-0-ra nyert a Tolna megyei I. osztályban vitézkedő Majos ellen, majd 4-1-re legyőzte a Kozármislenyt, most szombaton pedig 9-0-ra verte a horvát NK Boracot. A piros-feketék legközelebb szerdán (18.00) lépnek pályára, a PVSK vendégei lesznek. A bajnoki rajton, amelyre március 3-án kerül sor, a PMFC a második helyezett Szeged-Grosics Akadémiához látogat.


Szöveg forrása: K. Mayer András/Dunántúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram