Gólokban nem volt hiány a bajnokság során

Remek teljesítménnyel zárta a Merkantil Bank Liga NB II 2020/21-es szezonját a PMFC, amely újonc létére a 4. helyen végzett a bajnoki kiírásban. Vas László vezette együttesünk 17 győzelme mellett 13-szor szerzett pontot, illetve 8-szor szenvedett vereséget. Csapatunk kifejezetten termékeny volt, hiszen 51 gólt (ebből az őszi Kaposvár elleni hazai meccset játék nélkül 3-0-al írt jóvá a szövetség) szerzett.

Visszatekintésünkben ezeket vizsgáljuk, mégpedig úgy, hogy negyedórás periódusokra osztjuk a 90 percet. Ebből kiderül, hogy az első negyedóra során 6 gólt szereztünk, míg a 16-tól 30. perc közötti időszakban 10 alkalommal sikerült megzörgetni az ellenfél hálóját. A 31-tól 45. perc, illetve az azt követő ráadás során ellenben 11 akció fejeződött be góllal, amely így legeredményesebb időszakunk volt.

Különösebb panasz a második félidőre sem lehetett, ugyanis a 46-tól a 60. perc között 9, a 61-75. játékperc közötti időben 6, a 76-90. perc között pedig újfent 6-szor mattoltuk az ellenlábasokat. Az első félidők során 27, a második játékrészekben meg 21 találat született, mindez összesen 48 gólt eredményezett. Érdekesség, hogy itthon és idegenben is szép számmal sikerült teljesíteni.

A PMFC 19 hazai bajnokija alatt 23 találatig jutott, míg vendégként lejátszott 19 találkozón 28-szor örvendezhettek a drukkerek és csak 13 meccsen nem találtunk be. Szót kell emellett ejteni a kapott gólokról is, amellyel kapcsolatban szintén jól álltunk, ugyanis a mezőnyből a második legkevesebb találatot szenvedtünk el a szezon alatt, pontosan 33-at. Az évad során ezekből 13-at itthon, 20-at idegenben kaptunk.

Korábban írtuk:

Megosztoztak a házi gólkirályi címen

Nagy menetelés, elképesztő sorozatokkal

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram