Bukaresti konferencián vettünk részt

A még aktuálisan zajló Erasmus Projectnek köszönhetően februárban rendezzük az egyik, ha nem a legnagyobb utánpótlás nemzetközi tornát Pécsett.

Decemberben elkezdődött az új Erasmus+ Projekt, melynek első állomásának állandó partnerünk, az ACS Dream Team Bucharest adott otthont. A bukaresti eseményt Irina Giurgiu projektvezető nyitotta meg, s a PMFC-n kívül csatlakozott még a horvát ZNK Medimurje- Cakovec is. Klubunk delegációját Kulcsár Árpád, szakmai igazgató, Bolboaca Augustin, női szekcióvezető, Erdős Zoltán, U17-es vezetőedző, Szerafin Luca, akadémiai fizioterapeuta, valamint Bolboaca Alina és Kiss-Pott Anikó, mint szülők képviselték.

A színvonalas, három napos konferencián a román kollégák kitűnő körülmények között szervezett előadássoroazttal mutatták meg hogyan dolgoznak a minnennapok során. Ennek során rengeteg tapasztalatot szereztünk, emellett figyelmet és szeretetet kaptunk, amiért hálásak vagyunk. Az előadások alatt a jelenlevő szülők, illetve sportolók több információt szereztek különböző szakmai területekről és szembesültek a szakmai előadások fontosságával, amelyek által tovább folytatódik a női labdarúgás népszerűsítése és fejlődése, mint például sportpszichológia, dietetika, erőnléti állapot terén.

Emellett két kiemelkedő vendég is jelen volt, Iuliana Demetrescu, mint UEFA játékvezető, illetve Lucian Sanmartean, többszörös román válogatott játékos. A konferencia utolsó napján a szülők, az előadók és a résztvevők két csapatot alkotva barátságos kispályás mérkőzéssel zárták le az eseményt.

A következő konferencia Pécsett kerül megrendezésre a PMFC Női Szakosztályának szervezésében január 13-án és 14-én, ahol újfent kitűnő előadókkal és előadásokkal igyekszünk megfelelni román és horvát partnereinknek, valamint a résztvevőknek.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram