Fiatal tehetséges támadó érkezett

Tóth-Gábor Kristóf személyében 20 éves, korosztályos-válogatott labdarúgóval erősödött a PMFC kerete.

Kovács Péter (kapus), Hadaró Valentin (hátvéd), Harsányi István (támadó), Terbe Botond (hátvéd) és Makrai Gábor (támadó) leigazolásának bejelentése után megvan hatodik nyári érkezőnk: klubunk szerződést kötött a korábban az élvonalban is szereplő, utánpótlás-válogatott támadóval, Tóth-Gábor Kristóffal, aki a PMFC-ben folytatja pályafutását.

A 192 centi magas játékos 2001. szeptember 11-én született Nagykanizsán és sokáig Zala megyében nevelkedett, míg 2015-ben az Illés-Akadémiához került. A szombathelyi ranglétrát végigjárva az első csapatnál is felfigyeltek tehetségére, a támadó a 2019/20-as szezonban 15 alkalommal lépett pályára az NB II-ben, 6 gólt jegyzett és kiosztott mellé 2 gólpasszt is.

Tóth-Gábor Kristóf a Haladás felnőtt csapata mellett a korosztályos-válogatottakban is rendszeresen játszott, az U16-os, az U17-es, az U18-as és az U19-es, valamint az U21-es nemzeti együttesben 49 találkozón szerepelt és 18 gólt jegyzett. Teljesítményére a fővárosban is szemet vetettek, így 2020 nyarán a Budapest Honvéd szerződtette.

Tóth-Gábor Kristóf a PMFC hatodik nyári érkezője

Kispesten fiatal kora ellenére 6 mérkőzésen lépett pályára az OTP Bank Ligában, egy alkalommal az Európa-ligában is bizonyíthatott. Két Magyar Kupa- és öt NB III-as találkozóján 2-2 gólt szerzett, majd kölcsönben előbb a másodosztályú Siófok és Kazincbarcika színeiben szerepelt, az előző idényében pedig a Szombathelyi Haladásban játszott, ahol 24 meccsen 2 gólt rúgott.

– Nagy várakozással vagyok a csapat és magam iránt is. Szeretnék minél többet játszani, gólokkal és gólpasszokkal segíteni – így 20 éves támadónk. – Figyelemmel követtem a klub életét, tisztában vagyok a PMFC múltjával és azzal, hogy lépcsőről lépcsőre szeretnék elérni a célokat. A felvázolt tervek nagyon szimpatikusak, hamar megtaláltuk a közös hangot.

Tóth-Gábor Kristófot szeretettel köszöntjük Pécsett és eredményes szereplést kívánunk piros-feketében!

Névjegy: Tóth-Gábor Kristóf
Születésnap: 2001. 09. 11.
Születési hely: Nagykanizsa
Nemzetiség: Magyar
Poszt: Támadó
Magasság: 192 cm
Testsúly: 88 kg
Előző klubja: Budapest Honvéd

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram